venediktova-pro-biloruskiy-slid-u-spravi-sheremeta-ne-budu-robiti-zayav-bez-protsesualnikh-dokumentiv

Венедіктова про “білоруський слід” у справі Шеремета: не буду робити заяв без процесуальних документів

 • 17117 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Щодо "білоруського сліду" у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета йде розслідування, у прокуратурі справу коментуватимуть “тільки процесуальними документами”. Про це заявила Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова під час виступу зі звітом у парламенті, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Стосовно іншого епізоду, який ви проговорили, йде досудове розслідування. Тому зараз робити заяви, які не будуть містити якогось логічного процесуального продовження, я не буду. Я буду робити свої заяви тільки своїми процесуальними документами”, - сказала Венедіктова, відповідаючи на питання нардепа Олексія Гончаренка про розслідування так званого "білоруського сліду" у справі про вбивство Шеремета.

Контекст

Так, 4 січня поточного року у мережу просочилися записи розмов нібито глави Комітету держбезпеки Білорусі у 2008-2012 роках Вадима Зайцева щодо Шеремета.

Пізніше Національна поліція України заявила, що отримала у розпорядження інформацію про можливих замовників вбивства Павла Шеремета.

При цьому міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що правоохоронці отримали матеріали про те, що у колах білоруських спецслужб обговорювалися питання, пов'язані з вбивством Павла Шеремета, ще у 2012 році. 

Колишній співробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українським правоохоронцям аудіозаписи, де начебто посадовці КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, журналіста Павла Шеремета, заявляв, що готовий дати свідчення в Офісі Генпрокурора України.

Згодом поліцейські у межах пошуку замовників вбивства журналіста Павла Шеремета допитали розпорядника оприлюднених раніше аудіозаписів, ексспівробітника білоруських силових відомств Ігоря Макара, на території України.

Нагадаємо, 20 липня 2016 року близько 7:45 ранку стався вибух в автомобілі на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка у Києві. У результаті вибуху загинув відомий журналіст Павло Шеремет.

Понад рік тому правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна і Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко.

У травні 2020 року, за даними сторони захисту, досудове розслідування у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета завершили.

Українські Національні Новини

Політика