vereschuk-pered-pensionerami-pereselentsyami-borgi-pogasimo

Верещук: перед пенсіонерами-переселенцями борги погасимо

 • 13587 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Уряд погасить пенсійні борги переселенцям з тимчасово окупованих територій. Про це в ефірі одного з телеканалів заявила віце-прем'єр-міністр — міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає УНН.

Цитата:

"Можете не сумніватися в тому, що ми виплатимо ці борги. Ми знайдемо гроші, щоб виплатити людям заслужені пенсії", - заявила вона.

Так, днями уряд ухвалив постанову, яка розблокує процес погашення пенсійних боргів внутрішньо переміщеним особам за минулі періоди, нагадала Верещук.

"Ми повертаємо справедливість. Ми розуміємо, що люди, які переїхали з тимчасово окупованих територій, мають право на пенсії нарівні з усіма іншими громадянами країни", - підкреслила вона.

Також міністр висловила подяку президенту Володимиру Зеленському.

"Усі ми знаємо, як важко "зібрати" бюджет. Усі ми знаємо, що грошей на соцвиплати не вистачає. Але я все одно поінформувала президента про заборгованість, яку ми маємо перед пенсіонерами. Про те, що пенсіонери чекають свою чесно зароблену пенсію. І президент почув мене і сказав, що борги по пенсіях перед переселенцями потрібно якомога швидше закривати", - додала вона.

Додамо

Віце-прем'єр-міністр - міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що вона проконтролює вирішення проблеми з пенсійними банківськими картками жителів тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму.

Українські Національні Новини

Політика