vereschuk-pro-derzhbyudzhet-2021-5-vid-zagalnoyi-sumi-povinno-buti-viddano-na-okhoronu-zdorovya

Верещук про Держбюджет-2021: 5% від загальної суми повинно бути віддано на охорону здоров'я

 • 12521 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. П'ять відсотків від загальної суми державного бюджету на 2021 рік має бути віддано на охорону здоров'я. Про це під час брифінгу журналістам заявила народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук, передає УНН.

"Є закон, по-моєму, він повинен бути виконаний хоча б один раз, тому що ми зараз говоримо про те, що він не виконувався минулі роки, але ми обіцяли, що він буде іншим, і треба до цього прагнути. Ми говоримо про охорони здоров'я. 5% від загальної суми бюджету повинно бути віддано на охорону здоров'я. Ми так довго і часто критикуємо реформу, ми говоримо про те, що вона не працює", - зазначила політик.

Верещук додала, що боротьба з COVID-19 вимагає додаткових інструментів, у тому числі реформи охорони здоров'я.

"Ми не маємо 5%. Що далі? Я розумію, що ми заклали підвищення заробітної плати. Але ми не можемо шукати у кишенях українців, збільшуючи податкову базу, навантаження на бізнес, збільшуючи тиск через податки. Ті гроші і надходження ми повинні шукати у резервах. Резерви - це митниця. Ми ще раз вимагаємо від Мінекономіки показати, чому ми не маємо надходжень від митниці", - підкреслила вона.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, за словами Ірини Верещук, у Києві досі не добудований Центр інфекційних хвороб Олександрівської лікарні, незважаючи на неодноразові звернення медиків з цього приводу до столичної мерії і Кличка особисто.

Також політик уточнила, що саме такі соціальні об'єкти повинні бути у пріоритеті будівництва, і тільки потім вже "скляні мости".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Uber підтримав українську реформу таксі

     • 19175 переглядiв

    Банкір Фурса розповів, як ходив "судитися" з Суркісами

     • 17659 переглядiв