vereschuk-vistupila-proti-lokdaunu-do-novorichnikh-svyat

Верещук виступила проти локдауну до новорічних свят

 • 10510 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Народний депутат Ірина Верещук виступила проти впровадження локдауну у грудні. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Те, що буде локдаун, вже, здається, не викликає жодних сумнівів, просто який? Який саме локдаун?", - написала вона.

Верещук звернула увагу на те, що статистика захворюваності на сьогодні не є критичною.

"Кількість людей, які інфікувалися зменшилася, кількість людей, які вилікувалися збільшилася. Я не знаю, що і хто на це впливає, я не знаю, як це точно пояснити, я не є експертом у цьому, але точно розумію, що якщо люди, які захворіли, і не потрапили до статистики, і не потраплять до лікарні, будуть переносити хворобу у легкій і середній формі, то звичайно локдаун вводити немає потреби. У даному випадку міністр Степанов десь так і каже, що давайте ще подивимося і якомога відстрочимо введення таких драконівських заходів, бо це насправді дуже боляче вдарить на наш бізнес, наших людей. Я в даний момент підтримую саме таку позицію, не поспішати, подивитися", - прокоментувала вона.

На думку нардепа, не можна відбирати змогу людей заробити перед новорічними святами.

"Я не знаю чому з 23-го, бо якщо говорили про кінець грудня. То давайте дамо можливість людям, які на сьогодні заробляють із праці "рук", я говорю про малий бізнес, заробити на свята. Перед святами завжди купівельна здатність збільшується, люди витягають так би мовити свої заощадження і йдуть купувати продукти, одяг чи подарунки", - зазначає Верещук.

Локдаун якщо і вводити, то краще вже в січні, вважає вона.

"І єдине, що ще хочу сказати, це обов’язкове попередження мінімум ніж за сім днів, щоб ми не забули, коли будемо обговорювати питання, і коли будемо інформувати людей, що мінімум ніж за сім днів, а то і десять, і більше попередити, яким саме буде локдаун. Бо ми можемо все що завгодно говорити, а потім, наприклад, зупинять громадський транспорт, що теж неможливо", - резюмувала народний депутат.

Нагадаємо, раніше Верещук виступала проти карантину вихідного дня, зауважуючи, що прорахунку його ефективності немає.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Верещук виступила проти локдауну до новорічних свят

     • 10510 переглядiв

    КСУ планує відновити роботу наступного тижня

     • 9493 переглядiв

    Кравчук: обговорюються два підходи до локдауну

     • 12277 переглядiв

    Локдаун 100% буде: Данілов назвав можливу дату

     • 30155 переглядiв