veteran-ato-zaklikav-kravchuka-vidpovidati-za-nesplatu-podatkiv-fk-dinamo

Ветеран АТО закликав Кравчука відповідати за несплату податків ФК "Динамо"

 • 11244 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Перший Президент України Леонід Кравчук у свій час випав з публічної площини. Але зовсім недавно він про себе нагадав, вставши на захист власників ФК - братів Ігоря та Григорія Суркісів. Про це у своєму блозі написав ветеран АТО Сергій Білошицький, передає УНН.

Сьогодні Кравчук займає пост голови наглядової ради ФК "Динамо" (Київ), уточнив він.

"Втім, дивуватися такій посаді Кравчука годі й говорити. Адже, виходить, саме при його потуранні на посаді Президента країни національне надбання - футбольний клуб "Динамо" Київ - став приватною структурою", - написав Білошицький.

Ветеран АТО звернувся до Кравчука з проханням пояснити, чому сьогодні ФК недоплачує мільйони гривень військового збору в бюджет країни. Також, Білошицький задався питанням про те, чому "Динамо" не розрахувалося з чернігівської школою Юність за трансфер вихованця ДЮСШ Андрія Ярмоленка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вест Хем" заплатив чернігівській школі Ярмоленко вже більше 50 тис. євро, "Динамо" - мовчить

"Якщо вже кому і говорити про порядність в українському футболі, то, напевно, не вам, Леоніде Макаровичу. Адже всі пам'ятають як ви в встали на захист "Динамо",  коли брати Суркіси підкуповували іспанських суддів - знаменитий "шубний скандал". Хтозна, може саме тоді господарі "Динамо" відчули свою безкарність і вдають із себе бізнесменами, яким закон не писаний. Виходить, що це саме ви стояли біля витоків не тільки Незалежності України, а й корупції в українському футболі ", - написав ветеран АТО, додавши, що моральну відповідальність за про обкрадання Суркісами України повинен нести глава наглядової ради ФК.

"Ви ж, виходить, співучасник ...", - резюмував він.

Нагадаємо, днями, під час прес-конференції першого Президента України Леоніда Кравчука, стало відомо про існування листа на ім'я Президента України Петра Порошенка, який нібито підписали 26 ветеранів українського футболу. 

Серед іншого, як випливає з фотокопій листа, в ньому міститься прохання до Президента повернути Григорія Суркіса до лав ФФУ і висунути його кандидатуру на вибори віце-президентів УЄФА.

Відповідний документ ліг в основу звернення трьох президентів України - Віктора Ющенка, Леоніда Кучми і Кравчука до чинного Президента України. Про це журналістам розповів сам Кравчук.

Серед підписантів зазначеного документа значиться прізвище головного тренера ФК "Динамо" Олександра Хацкевича і екс-тренера команди Олега Блохіна. Однак сам Блохін спростував свій підпис під цим документом.

Також нагадаємо, раніше ветерани АТО закликали Суркіса "по-доброму" заплатити в бюджет військовий збір. А це, за їхніми підрахунками, близько 30 млн грн за п'ять років.

Українські Національні Новини

Суспільство