veto-rosii-v-rb-oon-svidchyt-pro-te-yak-rf-vykonuie-svoiu-chastynu-uhody-v-obmin-na-zbroiu-vid-kndr-derzhdep

Вето росії в РБ ООН свідчить про те, як рф виконує свою частину угоди в обмін на зброю від КНДР - Держдеп

 • 29491 переглядiв

Вето росії на продовження роботи групи ООН з моніторингу санкцій проти Північної Кореї свідчить про те, як рф виконує свою частину угоди в обмін на зброю з Північної Кореї для війни проти України, вважають у США.

Вето росії в Раді безпеки ООН проти продовження терміну повноважень групи експертів РБ ООН щодо санкцій проти Північної Кореї свідчить про те, як рф виконує свою частину угоди в обмін на зброю від КНДР. Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу 1 квітня, пише УНН.

Я думаю, тут ясно, що сталося те, що росія уклала угоду з КНДР в обмін на те, що КНДР озброє її у війні проти України. І тепер ми бачимо, як росія виконує свою частину угоди

- сказав Міллер, коментуючи опозицію рф щодо продовження терміну повноважень групи експертів РБ ООН щодо санкцій проти КНДР.

З його слів, США "неймовірно занепокоєні" тим, що росія виступила проти продовження терміну. Він додав, що це комісія, чию роботу раніше продовжували одноголосно. "На жаль, росія та Китай вирішили скористатися своїм вето", - зазначив речник Держдепу.

На запитання, як у майбутньому накладатимуться санкції за порушення Північною Кореєю щодо ядерних та ракетних випробувань, Міллер зазначив, що "в нас, як і раніше, діє повний спектр санкцій щодо Північної Кореї, і ми продовжимо їх забезпечувати".

Нагадаємо

У четвер, 28 березня, росія на засіданні Ради безпеки ООН наклала вето на резолюцію, яка продовжувала мандат групи експертів, відповідальних за моніторинг санкцій проти Північної Кореї.

"Це фактично явка з повинною" - Кулеба про вето рф на моніторинг санкцій проти КНДР28.03.24, 18:37

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ChatGPT став доступний для користувачів без реєстрації

     • 24808 переглядiв