vibachte-reysiv-sogodni-ne-bude-u-kazakhstani-protestuvalniki-zakhopili-aeroport-almati

Вибачте, рейсів сьогодні не буде: у Казахстані протестувальники захопили аеропорт Алмати

 • 32250 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Через масові протести в Казахстані аеропорти припиняють свою роботу, і скасовують рейси. Як повідомляють місцеві ЗМІ, мітингувальники захопили будівлі аеропорту в Алмати, пише УНН.

Деталі

Повідомляється, що протестувальники захопили аеропорт в Алмати, йде евакуація співробітників, повідомляє Telegram канал "Оrda_kz".

Цитата

"Весь день пасажирам говорили, що армія захищає аеропорт, літаки літають в штатному режимі, а реєстрація йшла в ручному режимі. Зараз в Службі безпеки аеропорту нам сказали: "Вибачте, аеропорт захоплений. Рейсів сьогодні не буде", - розповів блогер Алішер Єлікбаєв в коментарі каналу.

Тим часом, ЗМІ повідомляють, що також припинив роботу аеропорт в Актау (столиця Мангістауської області). За інформацією представника Air Astana, в Мангістауській області введено режим НП.

Через охоплений протестами Казахстан, деякі країни почали скасовувати рейси у Казахстан. На даний момент відомо, що "Аерофлот" скасував у своєму розкладі низку рейсів.

Додамо

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв звернувся до народу і заявив, що планує "діяти жорстко" щодо протестувальників.

Тим часом, в Талдикоргані активісти намагаються знести пам'ятник колишньому президенту Казахстану і вже ексголові Ради Безпеки Нурсултану Назарбаєву, а протестувальники в Алматі захопили резиденцію президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва, зараз будівля горить.

Контекст

Протести в Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: з 60 тенге до 120 за літр.

У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв ввів в Алмати, Алматинській і Мангістауській областях надзвичайний стан.

Вранці 5 січня Токаєв відправив уряд Казахстану у відставку. Він також доручив ввести тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, а також бензин і дизель.

Українські Національні Новини

Новини Світу