viborchiy-kodeks-nemaye-perspektivi-shvidkogo-yakisnogo-doopratsyuvannya-ta-ye-z-velicheznoyu-borodoyu-stavniychuk

Виборчий кодекс немає перспективи швидкого якісного доопрацювання та є з "величезною бородою" – Ставнійчук

 • 9431 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Виборчий кодекс, який парламент ухвалив у першому читанні, немає перспективи швидкого якісного доопрацювання. Таку думку в ефірі програми "Право на владу" висловила колишній член Венеціанської комісії Марина Ставнійчук, повідомляє УНН.

"Коли ви говорите про те, що це новий кодекс і, що у ньому зібрано все краще, я вам сажу, що Україна в технології виборчого процесу відстала від європейських країн, навіть, від таких країн як Киргизія, Казахстан як мінімум на років 10. Проекту цього кодексу дуже багато років. Він з величезною бородою. Ми над ним працювали у 2008 і закінчили працювати у 2009 -2010 році, тому у Веніційській комісії був майже цей проект, але дуже стриманою була оцінка. Комісія порекомендувала дуже серйозно доопрацювати той кодекс. Ви його не доопрацювали. Жодної новації з точки зору технології виборчого процесу – те як проводиться сьогодні, скажімо, електронне голосування , електронне встановлення результатів виборів", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найслабкішим місцем Виборчого кодексу є питання держреєстру виборців – А.Магера

На думку М. Ставнійчук доопрацювати якісно у першому читанні Виборчий кодекс, за кілька тижнів неможливо.

"Коли я почала дивитись чи можливо його за два тижні, за рахунок парламентських пропозицій від депутатів доопрацювати, я відверто сьогодні написала… 500 сторінок такого важкого тексту за два тижні реально якісно ви не доопрацюєте. Технологічно текст цього закону відповідає новелам десятирічної давності", - сказала вона.

Також, на думку експерта, з таким Виборчим кодексом, вибори в Україні не будуть проведені.

"Я хочу сказати, що якщо за таким законом , власне, будуть проводитись вибори в Україні при тій складній ситуації, яку ми сьогодні маємо – зброя на руках, абсолютна заполітизованість, складна соціально-економічна ситуація , за таким непідготовленим законом, я прогнозую, вибори не будуть проведені в Україні", - сказала вона.

Нагадаємо, народний депутат від "Народного фронту" Леонід Ємець заявив, що наступного тижня парламент може вийти на формування нового складу ЦВК.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Лондон додасть в закон про Brexit точний час виходу з Євросоюзу

     • 9644 переглядiв

    Паралімпійці з України здобули ще дві медалі на ЧС у Римі

     • 9100 переглядiв

    Поліція Ізраїлю підтвердила, що допитала Нетаньяху

     • 7718 переглядiв

    Іспанський суд заарештував спікера парламенту Каталонії

     • 8010 переглядiв

    Ситуація на Приморському напрямку в зоні АТО загострилась

     • 8264 переглядiв