vibori-2019-politsiya-zafiksuvala-mayzhe-pivsotni-povidomlen-pro-mozhlivi-porushennya

Вибори-2019: поліція зафіксувала майже півсотні повідомлень про можливі порушення

 • 6286 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Поліція зафіксувала близько півсотні повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства з початку 2019 року. Про це написав прес-секретар Нацполіціі України Ярослав Тракало на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"Тільки з початку 2019 року поліція зафіксувала 47 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Більшість з них стосуються відсутності на агітаційній продукції інформації, передбаченої законом: відомостей про установу, яка здійснила друк, тираж тощо", - написав він.

За його словами ці факти будуть кваліфікуватися за статтею 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Після встановлення власників такої реклами і осіб, відповідальних за її випуск, на них будуть складені адмінматеріали і направлено до суду.

Також Тракало зазначив, що суд виніс вироки стосовно 81 людини за порушення виборчих прав громадян на виборах у 2014 і 2015 роках.

"Більшість з них суд засудив і відпустив на випробувальний термін. Однак маємо хоча і поки що єдиний, але факт засудження до реального терміну позбавлення волі - за підкуп виборців", - написав прес-секретар.

Нагадаємо, що в Україну на вибори президента прибудуть 850 спостерігачів ОБСЄ і спеціальна робоча група в МВС.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП