vid-nazk-ta-nabu-ochikuyut-rezultativ-rozsliduvan-stosovno-eksglavi-ksu-shevchuka-ta-yogo-brata

Від НАЗК та НАБУ очікують результатів розслідувань стосовно ексглави КСУ Шевчука та його брата

 • 9927 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. На початку року НАЗК розпочало перевірку декларації ексголови КСУ Станіслава Шевчука, проте й досі не повідомило її результатів. У той час як до НАБУ раніше були передані матеріали стосовно корупційних схем брата Шевчука Дениса (Рулава Одд). Але й з цього приводу поки нічого не чутно. Про це у коментарі УНН зазначив депутат 8-го скликання ВРУ Сергій Мельничук.

За його словами, він особисто викривав корупційні схеми розкрадання держкоштів “Укрхімтрансаміаку” за участі компаній брата Станіслава Шевчука.

“Це була компанія-прокладка, через яку виганялися кошти. Компанія називається “Українська морська транспортна компанія” (належна Рулаву Одд - ред.), і на цій компанії залишалася частина коштів. Фактично компанія-посередник, на яку кошти вимивались.

Полягала схема в тому, що був транзит аміаку для іноземних компаній, і там був свій тариф, а промивались кошти для внутрішніх компаній — нібито внутрішні компанії з України закуповували аміак, а там ціна для внутрішнього виробника зовсім інша. Але вона, ця ціна, тільки для виробника, а не для посередника. І ця УМТК, будучи внутрішньою компанією, а не виробником, користувалася тарифом для виробника. У цьому і полягає кримінал у цій схемі. І різницю в ціні далі залишали в себе. А ще далі - вони експортували аміак. Одд був головою цієї компанії”, - нагадав Мельничук.

Усі наявні матеріали з цього приводу, каже політик, були передані і до НАБУ, і до ГПУ.

“Тому всі запитання з цього приводу треба адресувати правоохоронцям і НАЗК, яке перевіряло декларацію брата Одд – Станіслава Шевчука. Адже, Шевчук вказував Рулава у своїй декларації, а брат займався корупцією у схемі “Укрхімтрансаміаку” і крав державні кошти. А Шевчук жив фактично за рахунок брата-корупціонера”, - вважає Мельничук.

Екснардеп також прокоментував спроби Станіслава Шевчука повернути собі посаду голови КСУ, заявивши, що “він просто не має права займати таку посаду”.

Нагадаємо, як писав УНН, брат ексголови КСУ Шевчука зараз намагається уникнути податкових перевірок на своїх підприємствах. 

Українські Національні Новини

Політика