vid-pochatku-roku-rosiia-zapustyla-po-ukraini-tysiachu-raket-ta-maizhe-2800-shakhediv-kyslytsia

Від початку року росія запустила по Україні майже тисячу ракет та майже 2800 шахедів - Кислиця

 • 30346 переглядiв

З початку цього року росія запустила майже 1000 ракет, близько 2800 безпілотників і близько 7000 керованих авіабомб по Україні, націлившись на цивільну інфраструктуру і завдавши значної шкоди енергетичним об'єктам.

Армія рф з початку цього року випустила по Україні майже 1 000 ракет, близько 2 800 "шахедів"  і майже 7 000 керованих авіабомб. Після березневих ворожих атак було знищено 80 % теплової генерації. Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Ради Безпеки ООН 11 квітня, передає УНН

Реалізуючи свою стратегію знищення, росія з початку року випустила по українських містах і селах майже 1 000 ракет, близько 2 800 безпілотників "Шахед" і майже 7 000 керованих авіабомб. Сумарна потужність авіаударів по Україні за цей період перевищила 9 кілотонн

- заявив Сергій Кислиця.

За його словами, лише 3 % російських ракет, безпілотників і керованих бомб вразили військові цілі, тоді як 97 % - цивільну інфраструктуру.

Також Кислиця наголосив, що росія цілеспрямовано завдавала ударів по критично важливій енергетичній інфраструктурі, зокрема по генерації електроенергії. Після березневих атак було знищено 80 % теплової генерації.

Сильної шкоди було завдано і гідроелектростанціям. Зокрема, 29 березня Росія завдала ударів по Дністровській та Канівській ГЕС, що свідчить про її намір повторити катастрофу, яку вони спричинили в Каховці в червні минулого року.  Також напередодні  була атакована Трипільська ТЕС. 

Ескалація війни є екзистенційною загрозою для народу України - ООН12.04.24, 09:27

Щоб збільшити кількість жертв, російська армія вдається до терористичної практики подвійних ударів, атакуючи місце першої атаки новою хвилею ракет або безпілотників, коли рятувальна операція вже йде повним ходом.

Серед останніх прикладів - російська атака на Харків 4 квітня. Перша хвиля безпілотників обрушилася на багатоповерхові житлові будинки. Щойно на місце прибули рятувальники, росія завдала нового удару. Унаслідок цієї атаки загинули чотири людини, зокрема троє пожежників, які рятували людей зі зруйнованої будівлі.

 Подібна терористична практика навмисних важких ударів по місту з більш ніж мільйонним населенням може призвести до загибелі тисяч мирних жителів, вказав Кислиця. 

В Україні у березні від обстрілів рф загинули або були поранені щонайменше 604 цивільних - ООН10.04.24, 17:04

Популярні

Новини по темі

На Херсонщині на російській вибухівці підірвалися рибалки

 • 22111 переглядiв

ГУР: рф відправляє на війну війська тихоокеанського флоту

 • 25704 переглядiв