vidkryttia-olimpiitsia-i-pidhotovka-do-olimpiiskykh-ihor-pidsumky-2023-roku-u-sferi-sportu-odeshchyny

Відкриття «Олімпійця» і підготовка до Олімпійських ігор: підсумки 2023 року у сфері спорту Одещини

 • 38855 переглядiв

У 2023 році одеські спортсмени відзначилися на міжнародному рівні, здобувши медалі та встановивши рекорди. У 2024 році область планує збільшити фінансування спорту.

У 2023 році спортсмени Одещини вражали світ своїми витримкою, силою та високим професіоналізмом: здобували медалі на міжнародних змаганнях, встановлювали рекорди на різних турнірах. Як пройшов 2023 рік у сфері спорту регіону розповіли в Одеській ОВА, передає УНН.

Деталі 


Так, цього року на базі Одеського палацу спорту хокейний клуб "Дніпро" з Херсону відновив виступи у чемпіонаті України з хокею. Крім того, відновлено роботу спортивного комплексу комунального закладу "Одеська обласна школа вищої спортивної майстерності "Олімпієць", який більше року після завершення основних робіт з капітального ремонту не працював через виявлені чисельні недоліки.
Наразі "Олімпієць" працює в звичайному режимі.
Також, 14 грудня вперше за останні роки "Олімпієць" прийняв чемпіонат Одеської області з легкої атлетики.


"Тривають перемовини щодо проведення в "Олімпійці" чемпіонатів України та навчально-тренувальних зборів збірних команд України з олімпійських та паралімпійських видів спорту. 
В 2024 році на базі "Олімпійця" планується здійснювати підготовку спортсменів Одеської області до Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024 року в Парижі", - повідомили в ОВА.

У військовій адміністрації додали, що вже сьогодні спортсмени Одеської області, які досягли високих результатів на міжнародних змаганнях, а також їх тренери отримують збільшену грошову допомогу. Водночас у 2024 році
планується збільшити підтримку розвитку спорту в Одеській області, яка розподілятиметься між різними суб’єктами фізичної культури і спорту за диференційованим підходом, тобто допомогу будуть отримувати найкращі та найбільш ефективні.


Крім того, в ОВА анонсували продовження підтримки спортсменів високого класу. Зокрема, кандидати на участь в Олімпійських та Паралімпійських іграх будуть отримувати грошову допомогу в розмірі 20 тисяч гривень на місяць.

"Ми вдячні кожному спортсменові, тренерові та всім, хто вкладає силу та зусилля у розвиток нашої спортивної сім’ї. Спільно ми підтримуємо дух перемог та готові подолати будь-які виклики. У новому році сподіваємося на ще більше перемог, нові рекорди та спортивні досягнення, які будуть прикладом для майбутніх поколінь", - резюмували в ОВА.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Залужний заявив, що не задоволений роботою ТЦК

     • 30785 переглядiв

    Херсон під масованим ворожим обстрілом

     • 31783 переглядiв

    Хтось буде мобілізований у січні, а хтось у грудні - Залужний

     • 34652 переглядiв