vidnovlennya-zruynovanikh-rosiyeyu-istorichnikh-obyektiv-u-lvovi-koshtuvatime-ponad-100-mln-grn-v-odesi-sche-bilshe-minkult

Відновлення зруйнованих росією історичних об’єктів у Львові коштуватиме понад 100 млн грн, в Одесі ще більше - Мінкульт

 • 142936 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Для ремонту та відбудови зруйнованих внаслідок російських обстрілів історичних обєктів у Львові знадобиться більше ніж 100 млн гривень, а тих культурних пам'яток, які булі пошкодженні в Одесі - ще більше. Про це розповіла заступниця міністра культури та інформаційної політики України Катерина Чуєва в ефірі всеукраїнського телемарафону, пише УНН.

Цитата

«У Львові понад 100 млн грн тільки за попередніми підрахунками мають коштувати першочергові роботи з стабілізації та відновлення будівель. У випадку з Одесою, руйнування масштабні, 29 пам’яток було нараховано, ще близько 20 постраждало в минулі ночі, виключно з музеями» - заявила заступниця міністра.

Доповнення

На Одещині через атаку рф пошкоджено 57 об’єктів культурної спадщини. Дати оцінку постраждалим об’єктам мають працівники ЮНЕСКО.

Нагадаємо

У ніч на 6 липня росія здійснила наймасованіший ракетний удар по цивільній інфраструктурі Львова від початку повномасштабної війни. Були знищені будівлі, що є буферними зонами до території, яка охороняється Всесвітньою спадщиною ЮНЕСКО.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    росія розширює виробництво дронів "Ланцет" - Юсов

     • 177807 переглядiв

    Spotify підвищує вартість преміальної підписки для мільйонів

     • 585680 переглядiв