viiska-rf-poshkodyly-pidstantsiiu-na-zaporizhzhi-ale-defitsytu-elektroenerhii-ne-peredbachaietsia-minenerho

Війська рф пошкодили підстанцію на Запоріжжі, але дефіциту електроенергії не передбачається - Міненерго

 • 38441 переглядiв

росіяни пошкодили обладнання на підстанції "Укренерго" в Запорізькій області та газорозподільні мережі в Харківській області, але споживачі не залишилися без електроенергії та газопостачання.

росіяни пошкодили обладнання однієї з підстанцій Укренерго у Запорізькій області та газорозподільні мережі на Харківщині. Про це заявили у Міністерстві енергетики України, пише УНН.

Деталі 

Зазначається, що ворог продовжує тероризувати енергетичну інфраструктуру, зокрема прифронтових областей.

Зафіксовано дроновий удар по підстанції НЕК "Укренерго" у Запорізькій області. Без постраждалих. Однак є пошкодження обладнання. Споживачі не знеструмлювалися

- резюмували у Міненерго. 

Окрім того, у Харківській області внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено газорозподільні мережі, відключено від газопостачання 617 споживачів.

Міненерго: ТЕС і ТЕЦ накопичили більше вугілля, ніж планували, його достатньо для завершення опалювального сезону02.03.24, 12:44

Генерація 

Вчора через сприятливі погодні умови та відповідно активне виробництво електроенергії сонячними станціями за командою диспетчера НЕК "Укренерго" застосовувалося обмеження генерації ВДЕ з 9:36 до 16:33 загальною величиною 1298 МВт

 - розповіли у Міністерстві енергетики. 

У відомстві запевняють, що на поточну добу дефіциту електроенергії також не передбачається. У резерві – 16 блоків і 3 корпуси ТЕС та ТЕЦ, які будуть залучені у разі потреби. Планується комерційний імпорт та експорт електроенергії.

Імпорт/Експорт 

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 850 МВт*год, також передбачається експорт до Польщі, Словаччини, Румунії, Молдови та Угорщини – до 5100 МВт*год.

Ситуація на ЗАЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі станції - 15, 54 м. Цього достатньо для забезпечення потреб ЗАЕС. 

Лінія 330 кВ, що живила ЗАЕС, залишається знеструмленою.  

Рада керуючих МАГАТЕ вимагає терміново повернути Запорізьку АЕС під контроль України07.03.24, 23:56

Нагадаємо

Протягом минулої доби, 9 березня, російські війська атакували безпілотниками дві підстанції "Укренерго". У компанії запевняють, що постраждалих немає, споживачі не знеструмлювались.

Популярні

Новини по темі

Армія рф за добу атакувала дві підстанції "Укренерго"

 • 33165 переглядiв

На Харківщині внаслідок обстрілу загинув 73-річний чоловік

 • 31432 переглядiв

У Курську загорілась нафтобаза після атаки дрона

 • 50286 переглядiв