vinnitska-miska-rada-khoche-propiaritis-na-milyon-za-dobu

Вінницька міська рада хоче пропіаритись на мільйон за добу

 • 478998 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Майже мільйон гривень планує витратити до кінця цього року виконком Вінницької міської ради на прямі-студійні ефіри та інформаційні сюжети на телебаченні. І це при тому, що наприкінці березня цього року Вінницька мерія вже закуповувала такі самі послуги на аналогічну суму, пише УНН.

Телерадіокомпанія «Вінниччина» стала переможцем у безальтернативному тендері на надання телевізійних послуг (виготовлення та трансляція прямих-студійних ефірів та інформаційних сюжетів) для Вінницької міськради. Наразі очікується підписання договору. Очікувана вартість тендера була рівно 1 мільйон гривень, проте учасник запропонував надати послуги за 998 тисяч 100 гривень.

За цю суму, відповідно до технічнього завдання, «Вінниччина» має виготовляти та транслювати прямі-студійні ефіри за участю представників Вінницької міськради та її виконавчих органів, при цьому хронометраж одного такого інформаційного матеріалу повинен бути від 900 секунд (тобто від 15 хв.), а загальний хронометраж усіх прямих ефірів не менше 60 тисяч секунд (тобто понад 16 годин).

Окрім того, телерадіокомпанія має виготовити та транслювати сюжети за участю все тих же представників міськради – хрономераж одно сюжету від 100 секунд (трохи більше ніж півтори хвилини), а сумарний хронометраж усіх сюжетів про чиновників має становити не менше ніж 35 тисяч секунд (тобто майже 10 годин). Загалом же вінницькі чиновники викупили більше ніж добу ефірного часу. Надання послуг починається з дати підписання і триватиме до 31 грудня 2023 року.

Цікаво, що у жовтні міська рада проводила аналогічний тендер, і торги не відбулися, через те, що та сама компанія «Вінниччина» не надала на тендер усі необхідні документи. А ще цікавіше, що в березні цього року ця ж телерадіокомпанія виграла тендер і підписала з Вінницькою міськрадою договір про надання аналогічних послуг на суму 997 тисяч 200 грн. Тоді телерадіокомпанія взяла на себе зобов'язання виготовити та транслювати не менше ніж 50 передач (студійних записів) не менше як по 20 хвилин кожна, а також 190 сюжетів не менш як по 3 хвилини кожен. Тобто загалом знову ж таки – Вінницька міська рада викупила понад добу ефірного часу. За цим березневим тендером послуги мали надаватися з моменту підписання договору (28 березня) і до кінця 2023 року. Але, мабуть, доби для посадовців Вінницької мерії виявилося замало, і вони вирішили докупити ще часу майже на мільйон гривень.

Телерадіокомпанія «Вінниччина» зареєстрована у 2004 році в формі громадської організації і, за даними Youcontrol, має двох власників - Ігоря Заворотного і Валентину Маркевич (з вересня 2022 року). Як повідомляв сайт «Детектормедіа», «канал має буремну історію - він належав синам лідера Комуністичної партії Петра Симоненка, а 2016 року його нібито купив регіонал Володимир Продивус».

«Очевидно, саме з ним був пов'язаний у структурі власності Олег Веретинський (про це свідчать компанії, засновниками яких є Веретинський і Продивус). У 2022 році Продивус боровся за право залишитися головою Федерації боксу України, зокрема підкреслюючи свій патріотизм. Чи має він досі вплив на «Вінниччину», «Детектору медіа» з'ясувати не вдалося, хоча є ознаки того, що «Київцивілбуд» і Продивус одне одному не чужі», - писав «Детектормедіа».

Сайт телеканалу недоступний - видає помилку хостингу, але телеканал має свій Youtube. Усе той же «Детектормедіа» не так давно аналізував ефір цього телеканалу та зауваживув, що в ефірі відсутня критика місцевої влади. Медіааналітики навіть звертали увагу на висвітлення роботи міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, очолюваного Володимиром Гройсманом.

«А потім в ефірі з'явилася тема міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. На зв'язку депутатка облради, координаторка Вінницького штабу, а питання про результати роботи почала здалеку: «Ідея створення штабу належить Володимиру Гройсману, міському голові Сергію Моргунову і голові облради Вячеславу Соколовому» з детальним описом місії штабу.

Коментар триває не менше шести хвилин без жодних втручань ведучої. Тему координаційного штабу продовжили і в студії. Чиновник, по суті, повторює те, що сказала його колега по раді, наголошуючи: «велика честь, що штаб погодився очолити прем'єр-міністр з 2016 по 2019 роки Володимир Гройсман», - ідеться у матеріал «Детектормедіа».

УНН уже звертав увагу, що міжрегіональний гуманітарний штаб, імовірно, був створений для надання Володимиру Гройсману та його команді легальної можливості піаритися на допомозі, зокрема, військовим, яку було закупленої за кошти вінницького бюджету.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Вінницька міська рада хоче пропіаритись на мільйон за добу

     • 478998 переглядiв

    Атака рф на Київщину: поліція показала наслідки

     • 816189 переглядiв

    На Київщині дві ракети влучили в поле, є пошкодження - ОВА

     • 2167345 переглядiв

    ООН: повінь у Сомалі - "подія, яка трапляється раз на століття"

     • 193619 переглядiв

    Вранці Київщину ворог атакував балістичною ракетою – Ігнат

     • 627684 переглядiв