viplati-dopomogi-na-prozhivannya-pereselentsyam-pochali-7-lyutogo-minreintegratsiyi

Виплати допомоги на проживання переселенцям почали 7 лютого - Мінреінтеграції

 • 644725 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам розпочато 7 лютого. На виплати вже спрямовано понад 5,5 млрд гривень. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані Мінреінтеграції.

Цитата

«7 лютого розпочато виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. За інформацією Мінсоцполітики, на виплати вже спрямовано понад 5,5 млрд гривень», - ідеться в повідомленні.

Деталі

У Мінреінтеграції нагадали, що допомога на проживання для ВПО надається щомісячно на кожну внутрішньо переміщену особу в таких розмірах:

  • для осіб з інвалідністю та дітей – 3 тис. гривень,
  • для інших осіб – 2 тис. гривень.

«Отримати довідку ВПО та подати заяву на виплату грошової допомоги на проживання можна за допомогою застосунку Дія. Крім того, внутрішні переселенці можуть особисто звертатися до органів соціального захисту населення, в ЦНАП або до уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради», - зазначається в повідомленні.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що до Офісу Омбудсмана часто звертаються внутрішньо переміщені особи, які не отримують належних їм виплат на проживання. Лише впродовж січня за результатами розгляду 316-ти звернень було поновлено право на такі виплати для 277-ми ВПО.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти не вийшли на адмінкордони Луганщини - Гайдай

     • 440201 переглядiв

    На Київщині виявили повітряні цілі. Працює ППО

     • 541560 переглядiв