vivedennya-rosiyeyu-korabliv-z-taktichnoyu-yadernoyu-zbroyeyu-tse-chergoviy-shantazh-danilov

Данілов: виведення росією кораблів з ядерною зброєю в море - черговий шантаж

 • 580034 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. За даними норвезької розвідки, росія вперше за 30 років вивела у море кораблі з тактичною ядерною зброєю. Такий крок країни-агресора - це шантаж, щоб країни світу "йшли за планом" рф, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону, передає УНН.

Цитата

"Це не перший шантаж росії. Вони вважають, що через цей шантаж хтось має йти за їх планом. Був енергетичний шантаж, який потужно пройшли країни Європи, зараз шантаж йде ядерний. Вони намагатимуться у такий спосіб шантажувати країни світу", - сказав він.

Деталі

Відповідаючи на запитання журналіста, якою має бути відповідь НАТО на такий шантаж, Данілов зауважив, що Альянс "насправді жодного разу за всі часи свого існування не відповідав" на такі випадки. Водночас він наголосив, що відповідь країн світу на такий інцидент, якщо він станеться, має бути жорсткою.

"Якщо путін хоча б одну тактичну ядерну зброю використає, світ має відповісти так, щоб у цієї країни відпало будь-яке бажання доторкатися до чогось військового найближчі триста років. Це дуже небезпечна ситуація для усього світу, і якщо не буде жорсткої реакції, то світ розвиватиметься зовсім іншим шляхом", - підсумував секретар.

Додамо

Норвезька розвідка опублікувала звіт, у якому зазначила, що військові кораблі рф вперше за 30 років стали виходити в море із тактичною ядерною зброєю на борту. За їх даними, основна частина ядерного потенціалу розміщена на підводних човнах та надводних кораблях Північного флоту.

Нагадаємо

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю іспанському ЗМІ 20 minutos 3 лютого заявив, що немає жодних ризиків ядерної ескалації з боку росії, оскільки керівництво країни-агресора "не хоче вмирати"

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Візит Байдена до Польщі: посол США розповів деталі

     • 777807 переглядiв

    лукашенко розповів, за яких умов готовий вступити у війну

     • 803204 переглядiв

    Чесний рейтинг казино

     • 647927 переглядiв