viyna-ukrayini-z-rf-perekhodit-u-zatyazhnu-fazu-reznikov

Війна України з рф переходить у затяжну фазу - Резніков

 • 234600 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Росія здійснює підготовку до ведення довготривалої військової операції, війна переходить у затяжну фазу. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков у Раді закордонних справ ЄС на рівні міністрів оборони за участю Генерального секретаря НАТО, пише УНН.

Цитата

"За багатьма ознаками росія здійснює підготовку до ведення довготривалої військової операції. Війна переходить у затяжну фазу. Ми бачимо, як на Херсонщині, у Запорізькій області російські окупанти активно здійснюють інженерні та фортифікаційні роботи, щоб за необхідності перейти до оборони", - заявив міністр.

Деталі

З огляду на це, він зауважив що Україна у першу чергу хоче перемогти ворога і звільнити свої території у найкоротший термін та не дати росії затягнути конфлікт.

"Тому ми дуже зацікавлені отримувати міжнародну допомогу, купувати зброю максимально швидко та у потрібних кількостях. Нам потрібні танки, бронемашини, засоби ураження на довгих дистанціях (MLRS, важка артилерія, авіація, ракети). Ми прагнемо зберегти життя наших людей", - повідомив Резніков.

По-друге, з його слів, українське оборонне відомство бачить потребу підвищити ефективність міжнародної допомоги за рахунок кращої координації зусиль усіх партнерів.

Зокрема, зброя, яку Україна може отримати у вигляді матеріально-технічної допомоги чи за комерційними контрактами, може надійти у короткостроковій, середньостроковій та довгостроковій перспективі.

"Ми зацікавлені скоординувати зусилля усіх партнерів – ЄС, НАТО, США, Великої Британії, Канади, Австралії, Японії та інших країн – у такий спосіб, щоб:

по-перше, розкласти можливі надходження у три умовні корзини – короткострокову, середньострокову, довгострокову; щоб формувати необхідні спроможності та розраховувати на певні можливості у конкретний час… по-друге, подивитися на усі надходження не тільки через кількість, а через критерій розвитку спроможностей Збройних Сил України", - пояснив він.

Щоб реалізувати цей підхід, необхідно забезпечити синергію між партнерами, наголосив міністр оборони.

Нагадаємо

На думку Резнікова, до 9 травня росія отримала стратегічну поразку, тому тепер Україна входить у нову – довготривалу – фазу війни.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Війна України з рф переходить у затяжну фазу - Резніков

     • 234600 переглядiв

    Рашисти зібралися допитувати захисників "Азовсталі"

     • 281375 переглядiв