viyska-bilorusi-ta-rosiyi-gotovi-do-vikonannya-zavdan-iz-zbroynogo-zakhistu-soyuznoyi-derzhavi-minoboroni-rb

Війська білорусі та росії готові до виконання завдань із збройного "захисту" союзної держави - міноборони рб

 • 284931 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. міністр оборони білорусі Віктор Хренін заявив, що війська білорусі та росії готові до розгортання і виконання завдань зі збройного захисту союзної держави. Про це повідомляє БЕЛТА, передає УНН.

Цитата

"Уже сьогодні війська і сили виконують завдання бойового чергування в посиленому режимі. Постійно ведеться розвідка у всіх її видах, організовано обмін розвідувальною інформацією з нашими союзниками, здійснюється охорона і захист державного кордону нашої країни. Крім того, передбачено заходи щодо припинення військових провокацій у прикордонному просторі", - заявив Хренін.

Деталі

Хренін стверджує, що білоруси готові реагувати на нібито можливі провокації на всіх напрямках кордону.

"Також ухвалено необхідні рішення і для забезпечення колективної безпеки. Регіональне угруповання військ і сил білорусі та росії готове до розгортання і виконання завдань зі збройного захисту Союзної держави. Органи військового управління всіх рівнів на системній основі проводять всебічний аналіз обстановки, що складається на наших кордонах. Також виробляються варіанти адекватного реагування на її зміни", - розповів Хренін.

У міністерстві оборони білорусі вважають, що реалізовані наразі і сплановані заходи нібито стратегічного стримування Збройними силами забезпечують демонстрацію готовності до захисту країни і нанесення неприйнятного збитку агресору.

"Але все ж в основі нашої військової політики залишається позиція, що доцільніше не брязкати зброєю, а сідати за стіл переговорів. Як неодноразово підкреслював глава нашої держави, Мінський майданчик відкритий для такого роду взаємодій", - сказав Хренін.

Доповнення

Наприкінці вересня повідомлялося, що в білорусі почалася раптова перевірка бойової та мобілізаційної готовності однієї з військових частин під Мінськом.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що Україна відповість білорусі в разі нових атак з її території.

Сьогодні, 6 жовтня, вранці чотири літаки Ту-22МЗ стратегічної авіації Росії з повітряного простору Білорусі завдали авіаційного удару по Україні.

Українські Національні Новини

Політика