viyskovi-zazhadali-vid-kravchuka-pripiniti-ofshorne-finansuvannya-dinamo

Військові зажадали від Кравчука припинити офшорне фінансування "Динамо"

 • 21460 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Ветеран АТО Сергій Білошицький звернувся до першого Президента України, голови наглядової ради ФК "Динамо" Київ Леоніда Кравчука з проханням пояснити факт ухилення від сплати військового податку київським клубом. Відповідний текст звернення опубліковано сьогодні на сторінці ГО "Захист та Справедливість" у Facebook, передає УНН.

Військовий нагадав, що саме при потуранні Кравчука на посаді Президента країни ФК став приватною структурою. Сьогодні "Динамо", використовуючи офшорні схеми, недоплачує мільйони гривень військового збору в бюджет країни, йдеться в тексті звернення Білошицького до Кравчука.

"І скільком би героям ці вкрадені гроші допомогли б вижити?" - задається риторичним питанням ветеран АТО.

Також, Білошицький задався питанням про те, чому "Динамо" не розрахувалося з чернігівською школою "Юність" за трансфер вихованця ДЮСШ Андрія Ярмоленка.

Крім того, ветеран АТО згадав про нещодавню прес-конференцію, організовану Кравчуком з метою "поговорити про корупцію в українському футболі".

"Якщо вже кому і говорити про порядність в українському футболі, то, напевно, не вам, Леоніде Макаровичу. Адже всі пам'ятають, як ви встали на захист "Динамо", коли брати Суркіси підкуповували іспанських суддів - знаменитий "шубний скандал". Хтозна, може саме тоді господарі "Динамо" відчули свою безкарність і вдають із себе бізнесменів, яким закон не писаний. Виходить, що це саме ви стояли біля витоків не тільки Незалежності України, а й корупції в українському футболі", - написав ветеран АТО.

Білошицький додав, що моральну відповідальність за "обкрадання Суркісами України" повинен нести глава наглядової ради ФК.

"З нетерпінням чекаємо публічних відповідей і вибачень. А ще краще - рішучих дій з припинення офшорного збагачення Ваших ставлеників на крові українських військових", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше ветерани АТО закликали Суркіса "по-доброму" заплатити в бюджет військовий збір. А це, за їхніми підрахунками, близько 30 млн грн за п'ять років.

Українські Національні Новини

Спорт