viznannya-revolyutsiyi-gidnosti-odnim-z-klyuchovikh-momentiv-stanovlennya-ukrayini-yanukovich-zrobiv-zayavu

Визнання Революції Гідності одним з ключових моментів становлення України: Янукович зробив заяву

 • 90858 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Колишній президент України Віктор Янукович назвав визнання Революції Гідності одним з ключових моментів державотворення "сумнівним рішенням, яке знову розколює українське суспільство". Про це йдеться у зверненні Януковича, опублікованому на сторінці його адвоката Віталія Сердюка у Facebook, передає УНН.

Цитата

"Верховна Рада сьогодні прийняла постанову про так звану "Революцію гідності", в реальності - збройний державний переворот 2014 року. Це сумнівне рішення знову розколює українське суспільство, розділяє його на переможців і переможених", - заявивши Янукович.

Деталі

За його словами, з урахуванням подій останніх 7 років в історії України формулювання, що Майдан називається "ключовим моментом будівництва української держави і виразником національної ідеї свободи" звучить знущально.

"Так що ж побудовано в країні за цей час? Держава, де більше половини населення живе за межею бідності, з якої в пошуках кращого життя за кордон виїхали понад 10 мільйонів громадян, де люди не відчувають себе в безпеці, де панує беззаконня, де за інакомислення переслідують або вбивають, а злочинці розгулюють на свободі або навіть перебувають у владі", - стверджує Янукович.

Додамо

Він вважає, що через 7 років Майдан продовжує розділяти Україну.

"Говорячи про анексію Криму і війну на Донбасі більшості українців вже давно відомо, хто винен в цих страшних злочинах. Саме Майдан, а точніше його лідери, Турчинов, Яценюк, Порошенко та інші зробили все, щоб кримчани відчували себе відкинутими в "новій" Україні. З незгодним Донбасом вибрали мову зброї - Турчинов підписав злочинний указ про початок бойових дій в регіоні...", - заявив Янукович.

Що було до цього

ВР визнала Революцію Гідності одним з ключових моментів становлення української держави.

Доповнення

Європейський суд з прав людини виніс рішення по низці справ про події Революції Гідності і заявив про численні порушення прав людини.

24 січня 2019 року Оболонський райсуд Києва виніс експрезиденту України Віктору Януковичу вирок у справі про державну зраду - 13 років ув'язнення. Суд постановив визнати Януковича винним у скоєнні злочинів за ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 437 КК України.

Київський апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції у справі про державну зраду експрезидента України Віктора Януковича.

Українські Національні Новини

Політика