vnaslidok-rosiiskykh-atak-ukraina-vyvodyt-z-ekspluatatsii-dvi-hes

Внаслідок російських атак Україна виводить з експлуатації дві ГЕС

 • 105042 переглядiв

Дві гідроелектростанції в Україні були виведені з експлуатації через значні пошкодження, спричинені масштабною російською атакою на енергетичну інфраструктуру.

Внаслідок масштабної російської атаки на енергоінфраструктуру, після обстрілів 8 травня, Україна вивела з експлуатації дві гідроелектростанції. Про це пише УНН з посиланням на заяву Укргідроенерго. 

Деталі 

Дві ГЕС виведено з експлуатації. 8 травня, під час ранкових обстрілів критичної інфраструктури, значних уражень було завдано і обʼєктам гідроенергетики

- резюмували у відомстві. 

В компанії додали, що наразі  вся гідрогенерація зазнала нищівних пошкоджень. Знищене обладнання потребує чималих зусиль для ремонту, відновлення і значних фінансових коштів.

Укргідроенерго зазначає, що росіяни продовжують масовано атакувати і знищувати енергетичну інфраструктуру України, завдаючи руйнівних цілеспрямованих ударів.

Засідання Штабу з підготовки до опалювального сезону: є завдання щодо ремонтів та захисту енергетичних об'єктів 08.05.24, 17:56

Нагадаємо

В НЕК "Укренерго" заявили, що через значний дефіцит електроенергії протягом дня, "Укренерго" обмежуватиме промислове споживання з 18:00 до опівночі. Окрім того, можливі аварійні відключення побутових споживачів, якщо споживання продовжуватиме зростати.

Володимир Омельченко

Війна

Популярні

Новини по темі

Зеленський звільнив Залужного з військової служби

 • 103991 переглядiв