vodolazi-vms-estoniyi-ta-soyuznikiv-po-nato-viyavlyali-ta-znischuvali-morski-mini-chasiv-drugoyi-svitovoyi-viyni

Водолази ВМС Естонії та союзників по НАТО виявляли та знищували морські міни часів Другої світової війни

 • 1147934 переглядiв

КИЇВ. 13 серпня. УНН. Водолази Військово-Морських Сил Естонії та союзників по НАТО шукали та знищували морські міни у Нарвській затоці Балтійського моря. Про це повідомили у суботу в пресслужбі головного штабу Сил оборони Естонії, передає УНН.

Цитата

"Водолази ВМС Естонії та союзників по НАТО з Латвії, Литви, Німеччини та США на цьому тижні займалися пошуком та знищенням морських мін часів Першої та Другої світових воєн у Нарвській затоці Балтійського моря біля узбережжя селища Тойла в рамках операції 3B Divex", — йдеться в повідомленні.

Місцем проведення операції було обрано селище Тойла, оскільки за десяток кілометрів від берега на дні моря було виявлено рештки затонулих військових кораблів та морські міни.

"Транспортування та знищення вибухових речовин є важким завданням і для нас це хороший досвід. Пошук мін серед рештків кораблів та їхній підйом із дна моря роблять операцію дуже складною та трудомісткою", — наводить прес-служба слова командира водолазної групи ВМС Естонії старшого лейтенанта Прійта Каасікмяе.

Довідково

3B Divex — щорічна водолазна операція з пошуку та знищення вибухових пристроїв у водах Балтійського моря. Операція проводиться по черзі Естонією, Латвією та Литвою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники показали розмінування акваторії Херсонщини за допомогою підводних дронів

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Туреччина запустила в космос ракету-зонд

     • 1403765 переглядiв

    Компанія Rheinmetall поставить Україні новий супердрон – Bild

     • 3068620 переглядiв

    В Іраку розблокували Telegram

     • 983787 переглядiв