vooz-prognozuye-zrostannya-smertnosti-vid-covid-19-u-yevropi-do-vesni-2022-roku

Перевищить 2 мільйони осіб: ВООЗ прогнозує зростання смертності від COVID-19 у Європі до весни 2022 року

 • 11848 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. Європейське бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я прогнозує, що до весни наступного року в регіоні, що складається з 53 країн, від пандемії коронавірусу може загинути ще 700 тис. осіб, пише УНН з посиланням на AP.

Цитата

"Ми можемо очікувати, що з цього моменту і до 1 березня 2022 року буде високе або екстремальне навантаження на лікарняні ліжка в 25 країнах і високе або екстремальне навантаження у відділеннях інтенсивної терапії (ІТ) в 49 з 53 країн", — йдеться в заяві Європейського регіонального бюро ВООЗ, яку цитує AP.

"Згідно з поточними тенденціями до весни наступного року загальна кількість зареєстрованих смертей, за прогнозами, перевищить 2,2 мільйони".

У ній говориться, що до 1 березня регіон може зіткнутися з 2 мільйонами смертей через пандемію.

Деталі

Так, за прогнозами, загальна кількість смертей до весни може перевищити 2 мільйони людей. Європейське регіональне бюро також говорить, що "бустерна доза" вакцини від коронавірусу повинна бути пріоритетною для найбільш вразливих груп населення, включаючи людей з ослабленою імунною системою, а також людей старше 60 років і медичних працівників.

"Сьогодні ситуація з COVID - 19 в Європі та Центральній Азії дуже серйозна. На нас чекає сувора зима, але ми не повинні залишатися без надії, тому що всі ми — уряди, органи охорони здоров'я, окремі особи — можемо вжити рішучих заходів для стабілізації пандемії", - сказав Директор Європейського бюро ВООЗ Ханс Клюге, заяву якого цитує AP.

Європейське регіональне бюро ВООЗ заявило, що трьома факторами, що сприяють зростанню смертності в регіоні, є дельта-варіант вірусу з його високим рівнем поширення, ослаблення обмежувальних заходів, таких як вимоги до носіння масок і соціальної дистанції, а також велика частина населення, яка залишається невакцинованою.

Додамо

Раніше Клюге заявив BBC, що до березня 2022 року в Європі можуть зареєструвати ще 500 тисяч смертей від коронавірусу, якщо не вжити термінових обмежувальних заходів.

В останні дні влада низки країн Європи посилила антиковідні обмеження через сплеск захворюваності. Так, в Австрії оголосили загальний локдаун з 22 листопада, а також першими в Європі зібралася ввести обов'язкову вакцинацію від коронавірусу. Чехія і Словаччина ввели нові обмеження для нещеплених людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу