vooz-skhvalila-vaktsinatsiyu-vid-koronavirusu-dlya-ditey-vid-12-rokiv

ВООЗ схвалила вакцинацію від коронавірусу для дітей від 12 років

 • 22279 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Всесвітня організації охорони здоров'я (ВООЗ) схвалила застосування вакцини від коронавірусу для дітей віком 12-15 років. Про це йдеться в оновлених рекомендаціях ВООЗ, передає УНН.

Цитата:

"Стратегічна консультативна група експертів ВООЗ (SAGE) прийшла до висновку, що вакцина Pfizer/BioNTech підходить для використання людьми у віці від 12 років і старше. Дітям у віці від 12 до 15 років, які належать до групи підвищеного ризику, ця вакцина може бути запропонована поряд з іншими пріоритетними групами для вакцинації", - йдеться в офіційному повідомленні.

Деталі

Зокрема, ВООЗ зазначає, що діти і підлітки, як правило, набагато легше переносять коронавірус, на відміну від дорослих людей. Тому, якщо ця категорія людей не входить в групу з більш високим ризиком важкого перебігу COVID-19, їх потрібно вакцинувати "у менш терміновому порядку, ніж літніх людей, людей з хронічними захворюваннями і медичних працівників".

У ВООЗ додали, що випробування вакцин для дітей тривають і організація оновить рекомендації, коли цього будуть потребувати "фактичні дані або епідеміологічна ситуація".

Нагадаємо

У травні в Європейському Союзі схвалили використання вакцини від коронавірусу Pfizer/BioNTech для підлітків.

Окрім того, деякі компанії, що виробляють вакцини від коронавірусу, заявили про безпечність препарату для дітей.

Так, американська компанія Moderna заявила про те, що її вакцина від коронавірусу безпечна і ефективна для підлітків і протестувала її на дітях, у той час, як Китай схвалив екстрене використання вакцини Sinovac Biotech від COVID-19 для дітей у віці від трьох до 17 років.

Також у США схвалили використання вакцини Pfizer для підлітків.

Українські Національні Новини

Суспільство