ukenru
vooz-zatverdila-dva-varianti-vaktsini-astrazeneca-dlya-ekstrenogo-zastosuvannya

ВООЗ затвердила два варіанти вакцини AstraZeneca для екстреного застосування

 • 13953 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. ВООЗ помістила у список для екстреного застосування два типи вакцини AstraZeneca. Про це пише УНН з посиланням на заяву глави ВООЗ Тедроса Аданома Гебреєсуса.

Деталі

До застосування в екстрених випадках рекомендовані версії вакцини, які виробляються на AstraZeneca-SKBio в Республіці Корея і в Інституті сироватки в Індії. Через те, що вони виготовляються на різних підприємствах, це потребує додаткового вивчення препарату. Після завершення цієї процедури препарати можуть бути поставлені в країни через COVAX.

“Є всі елементи для швидкого розподілення вакцин, але необхідно розширяти масштаби виробництва”, — сказав Тедрос Аданом Гебреєсус і додав, що до кінця 2021 року мають бути рівномірно розподілені по всьому світу 2 млрд доз вакцини.

Нагадаємо 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов обіцяв розпочати вакцинацію українців від COVID-19 до кінця тижня.

На сьогодні відомо, що в Україні повинні поставити 117 тис. доз вакцин компанії Pfizer в рамках глобальної ініціативи COVAX. Крім того очікується, що в рамках глобальної ініціативи COVAX Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.

Українські Національні Новини

Здоров'я