vorozha-ataka-tryvala-ponad-try-hodyny-u-prokuraturi-rozpovily-detali-naslidkiv-udaru-rf-po-khmelnytskomu-ta-oblasti

"Ворожа атака тривала понад три години": у прокуратурі розповіли деталі наслідків удару рф по Хмельницькому та області

 • 22551 переглядiв

Під час російської ракетної та безпілотної атаки на Хмельницьку область було пошкоджено приватний будинок та 9-поверховий будинок, влучання біля складських приміщень, пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, що призвело до часткового відключення електроенергії, а також пошкоджено електропідстанцію, загинуло 2 осіб та поранено кількох людей.

Під час атаки рф на Хмельницький одна ракета поцілила у приватний будинок, пошкоджено 9-поверхівку, інша - поблизу складських приміщень. Також в облцентрі через атаку ворожого дрона пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури. У Шепетівському районі уламками дрона пошкоджено електропідстанцію. Про це повідомили у п'ятницю в Офісі Генпрокурора, пише УНН.

Деталі

За даними слідства, 22 березня збройні сили рф здійснили потужний удар крилатими ракетами та БпЛА по території Хмельницького. "Загалом ворожа атака тривала понад три години", - зазначили у прокуратурі.

"Одна з ракет влучила у приватний житловий будинок. Від ударної хвилі зазнала численних пошкоджень дев'ятиповерхівка, що знаходиться поряд. Інша – поблизу складських приміщень", - вказано у повідомленні.

Попередньо, як вказано, відомо про двох загиблих. З-під завалів врятували 21-річну дівчину, яка півтори години була на зв’язку телефоном. Її госпіталізовано. Самостійно до лікарні звернулися п’ятеро людей з ушкодженнями різного ступеня тяжкості.

Триває ліквідація наслідків. Остаточні дані уточнюються.

"Також в обласному центрі внаслідок влучання ударного БпЛА пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури. Частково відсутнє електропостачання. Крім того, на території Шепетівського району уламками безпілотника пошкоджено електропідстанцію", - зазначили у прокуратурі.

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Після ракетної атаки на Хмельниччину 15 населених пунктів мають проблеми з електропостачанням - обленерго22.03.24, 14:00

Популярні

Новини по темі

Дрон рф влучив у мікроавтобус на Чернігівщині, є постраждалі

 • 22020 переглядiв