vr-pidtrimala-posilennya-vidpovidalnosti-za-nezakonne-vidobuvannya-korisnikh-kopalin

ВР підтримала посилення відповідальності за незаконне видобування корисних копалин

 • 21445 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Парламентарі ухвалили за основу законопроект щодо посилення відповідальності за незаконне видобування корисних копалин місцевого значення. Відповідне рішення підтримали 283 народних депутати України, передає кореспондент УНН.

Проектом Закону №3576 пропонується статтю 240 КК України доповнити нормами щодо посилення кримінальної відповідальності за незаконне видобування корисних копалин місцевого значення. Також передбачається ввести відповідальність за незаконне видобування корисних копалин у великому розмірі та особливо великому розмірі, збільшити штрафи у порівнянні з діючими нормами. Передбачена відповідальність не лише для фізичних, а й для юридичних осіб.

Так, передбачаються наступні покарання:

▪️ незаконне видобування корисних копалин місцевого значення у значному розмірі караються штрафом від 500 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого і знарядь видобування;

▪️ незаконне видобування корисних копалин місцевого значення у великому розмірі або корисних копалин загальнодержавного значення у значному розмірі караються штрафом від 1500 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого і знарядь видобування;

▪️ якщо вищезазначені діяння вчинені на територіях чи об'єктах природно-заповідного фонду або вчинені за попередньою змовою групою осіб, або вчинені особою, раніше судимою за такий злочин - караються позбавленням волі на строк від 3 до 6 років, з конфіскацією незаконно добутого і знарядь видобування.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо урегулювання питання видобутку бурштину".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Разумков зібрав голів фракцій на нараду у своєму кабінеті

     • 18878 переглядiв

    COVID-19 у ЗСУ: за добу зафіксували ще 167 нових випадків

     • 26270 переглядiв