vstup-do-nato-ne-virishit-vsikh-nashikh-problem-prezident-finlyandiyi

Вступ до НАТО не вирішить всіх наших проблем – президент Фінляндії

 • 891823 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Президент Фінляндії Саулі Нійністьо виступаючи перед законодавцями, вперше після виборів, заявив, що вступ до НАТО не вирішить всіх проблем країни. Про це пише УНН, з посиланням на "АР News".

Цитата

"Ми все ще несемо основну відповідальність за нашу безпеку. Там, де ми виявимо будь-які прогалини або вразливі місця, вони повинні бути виправлені", - сказав Нійністьо.

Деталі

Також фінський президент попередив, що новий статус країни як члена НАТО "не вирішує всіх проблем", і сказав, що Гельсінкі не повинен ослабляти пильність у питаннях безпеки.

Він додав, що Фінляндія, яка має 1340-кілометровий кордон з росією, була зосереджена на регіональній безпеці в минулому році після повномасштабного російського вторгнення в Україну.

"Ми також не повинні дозволити цьому рівню пильності впасти в майбутньому. Ми повинні краще зрозуміти, наскільки органічно небезпеки та напруга, свідками яких ми тут бачимо, пов’язані зі зростаючим геополітичним тиском", — наголосив президент Фінляндії.

Доповнення

У травні 2022 року повномасштабне вторгнення росії в Україну спричинило історичне рішення Фінляндії відмовитися від політики позаблоковості та прагнути до членства в НАТО. Так, Фіни стали 31-м членом Альянсу 4 квітня після того, як національні парламенти всіх 30 країн-членів НАТО ратифікували членство скандинавської країни.

Нагадаємо

Швеція виділить додаткові кошти для власних Збройних Сил на вступ до НАТО.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Буданов: росія є єдиним бенефіціаром витоку розвідданих

     • 1475927 переглядiв

    "Аль-Наср" зацікавлений у Зідані в якості головного тренера

     • 1265941 переглядiв

    Зеленський призначив голів Луганської та Сумської ОДА

     • 793661 переглядiв