wp-ukrayintsi-potrapili-v-top-za-kilkistyu-bizhentsiv-u-ssha

WP: українці потрапили в топ за кількістю біженців у США

 • 19332 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. У той час, як президент США Дональд Трамп значно скоротив кількість біженців, яким дозволили оселитися в країні, непропорційно велику частку біженців, які в'їхали до Сполучених Штатів в останні роки, становили українці. Таку статистику наводить видання The Washington Post, передає УНН.

"Хоча на Сирію, Афганістан, Південний Судан, М'янму і Сомалі припадає понад дві третини міжнародної кризи з біженцями, яка, згідно з даними ООН, наразі становить понад 26 мільйонів, у 2019 році українці перевершили за кількістю прибулих в США сирійських біженців - 8 до 1, афганців - майже 4 до 1, суданців - 12 до 1 і сомалійців - 19 до 1", - пише автор статті.

Відзначається, що лише люди, які втекли з Конго і М'янми, перевершують за чисельністю потік українських біженців в Сполучені Штати.

Згідно з даними видання, 4451 українця, які прибули в США протягом 2019 фінансового року, становили 15% від 30 тис. біженців, які переселилися в країну. У 2016 році українці становили лише 3%.

Як повідомляв УНН, станом на середину серпня в Україні проживали 1,4 мільйона ВПО і понад 5 тисяч біженців і шукачів притулку. 

Українські Національні Новини

Політика