yaderna-ustanovka-dzherelo-neitroniv-u-kharkovi-znestrumlena-cherez-ataku-rf-radiatsiina-sytuatsiia-v-mezhakh-normy-rehuliator

Ядерна установка "Джерело нейтронів" у Харкові знеструмлена через атаку рф, радіаційна ситуація в межах норми - регулятор

 • 20114 переглядiв

Ядерна підкритична установка "Джерело нейтронів" у Харкові залишилася без зовнішнього електропостачання через російські обстріли, але радіаційна ситуація на об'єкті залишається в межах норми, оскільки працюють аварійні дизель-генератори.

Ядерна підкритична установка "Джерело нейтронів" знеструмлена через обстріли російськими військами Харкова, радіаційна ситуація на майданчику в межах норми, повідомили у четвер у Державній інспекції ядерного регулювання України, пише УНН.

Деталі

"За інформацією, отриманою від експлуатуючої організації Національний науковий центр "Харківський фізико-технічний інститут", ядерна підкритична установка "Джерело нейтронів, засноване на підкритичній збірці, що керується лінійним прискорювачем електронів" (ЯПУ "Джерело нейтронів") сьогодні о 08:30 ранку втратила зовнішнє електропостачання під час обстрілу міста Харків військами рф", - ідеться у повідомленні ДІЯРУ.

Зазначається, що "система аварійного енергозабезпечення спрацювала в штатному режимі, включені в роботу аварійні дизель-генератори".

"Радіаційна ситуація на майданчику в межах норми", - повідомили у ДІЯРУ.

Довідково

"Джерело нейтронів" призначене для проведення наукових та прикладних досліджень у галузі ядерної фізики, радіаційного матеріалознавства, біології, хімії, а також для виробництва медичних радіоізотопів.

У Харкові та області і на Криворіжжі обмеження електропостачання, Україна надавала аварійну допомогу Польщі - Міненерго04.04.24, 10:42

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Дніпропетровщині збили ворожий БПЛА

     • 20899 переглядiв