yakscho-pripnetsya-tranzit-gazu-z-rosiyi-u-kilkokh-mistakh-budut-problemi-z-opalennyam-goncharuk

Якщо припинеться транзит газу з Росії, у кількох містах будуть проблеми з опаленням – Гончарук

 • 12995 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Якщо контракт з Росією щодо транзиту газу не буде продовжений, Україна має достатньо газу, щоб забезпечити опалення. Проте, у кількох містах можуть бути тимчасові проблеми. Про це під час брифінгу повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, передає кореспондент УНН.

"У випадку якщо контракт з РФ не буде продовжений, у випадку якщо припинеться транзит газу з Росії до Європи, в наших запасах газу достатньо для того, щоб забезпечити опалення. Але потрібно буде інакше експлуатувати газотранспортну систему, там у декількох міст можуть бути невеличкі тимчасові проблеми. Ми про них наперед знаємо, думаємо, що ніяких позаштатних історій не буде", - сказав Гончарук.

За його словами зараз дійсно існує проблема з ремонтом декількох атомних енергоблоків. В уряді очікують, що взимку один з них ввійде в експлуатацію.

"В залежності від дати, коли він ввійде в експлуатацію, будуть залежати в тому числі і ті рішення, які нам потрібно буде приймати для того, щоб забезпечити стабільну роботу енергосистеми. Роль вугільної частини генерації є дуже важливою. Тому, зокрема, нам дуже важливо збільшити потужність Центренерго, як вугільного великого генератора. Ми над цим активно працюємо", - Гончарук.

Нагадаємо, Україна, ЄС та РФ напередодні у Брюсселі провели технічні консультації в межах підготовки наступного етапу переговорів про транзит газу, обговоривши підписання угоди про взаємодію (interconnection agreement) між операторами ГТС України та Росії на стандартних європейських умовах.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    НБУ цього року отримав від банків-банкрутів 1,9 млрд грн

     • 9506 переглядiв

    Один зі "слуг народу" вже пройшов поліграф

     • 11930 переглядiв

    Обсяг виробництва будівельної продукції за рік зріс

     • 10510 переглядiв

    Великий бізнес у вересні наростив декларування ПДВ на 13%

     • 10237 переглядiв