yerevan-dozvoliv-pidrozdilu-mirotvortsiv-virmeniyi-virushiti-do-kazakhstanu

Єреван дозволив підрозділу миротворців Вірменії вирушити до Казахстану

 • 14005 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Уряд Вірменії дозволив вірменському підрозділу ЗС брати участь у миротворчій місії в Казахстані. Відповідну заяву оприлюднили на сайті уряду, передає УНН.

Цитата

“Дозволити підрозділу Збройних Сил Республіки Вірменія, що входить до складу миротворчих військ держав — членів Організації Договору про колективну безпеку, брати участь у миротворчих операціях в Республіці Казахстан у складі Миротворчих сил Організації Договору про колективну безпеку", - йдеться в заяві.

Деталі

Також міністру оборони Сурену Папікяну доручили забезпечити процес відправки вірменського підрозділу в Казахстан згідно з рішенням Ради колективної безпеки ОДКБ від 6 січня.

Нагадаємо

Раніше Прем'єр Вірменії заявив, що в Казахстан "на обмежений за часом період" направляються миротворці ОДКБ.

Контекст

Протести в Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: з 60 до 120 тенге за літр.

У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв ввів в Алмати, Алматинській і Мангістауській областях надзвичайний стан.

Вранці 5 січня Токаєв відправив уряд Казахстану у відставку. Він також доручив ввести тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, бензин і дизель.

Крім того, повідомлялося, що Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів піде у відставку.

Доповнення

Напередодні по всій території Казахстану було введено надзвичайний стан і комендантську годину.

Раніше влада оголосила про проведення "антитерористичної операції".

Українські Національні Новини

Новини Світу