yermak-novomu-prezidentu-mkchkh-17-zhovtnya-predstavniki-chervonogo-khresta-mayut-pributi-na-liniyu-rozmezhuvannya-na-donbasi

Єрмак - новому президенту МКЧХ: 17 жовтня представники Червоного Хреста мають прибути на лінію розмежування на Донбасі

 • 198166 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів розмову в режимі відеозв’язку з новим президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Мір'яною Еггер і наголосив, що 17 жовтня представники Червоного Хреста мають прибути на лінію розмежування на сході України, пише УНН з посиланням на сайт ОП.

Деталі

Під час розмови Єрмак наголосив, що ситуація з порушенням прав людини на окупованих територіях України є такою, якої Європа й світ не бачили протягом десятиліть. Це стосується й поводження з полоненими українськими військовими та цивільними у місцях утримання.

Голова ОП закликав Еггер зробити все можливе для направлення місії Червоного Хреста до колонії в Оленівці на тимчасово окупованій території Донецької області, де наприкінці липня внаслідок терористичного обстрілу з боку російських окупантів було вбито понад 50 захисників України. За його словами, наша держава зі свого боку готова всіляко сприяти такій місії.

Він переконаний, що 17 жовтня представники Червоного Хреста мають прибути на лінію розмежування на сході України. Це стало б дуже важливим кроком.

Мір’яна Еггер зробила акцент на важливості того, щоб співробітники МКЧХ мали доступ до військовополонених, зокрема в Оленівці.

“Це – мій пріоритет. І ми продовжуватимемо вимагати отримання доступу”, – наголосила президент Червоного Хреста.

Доповнення

Напередодні керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив про те, що Україна дала Міжнародному Комітету Червоного Хреста три дні для направлення місії до колонії в Оленівці, де утримуються українські військовополонені.

У відповідь в МКЧХ наголосили, що готові виконати вимогу, але їм необхідно отримати доступ “на місцях”.

Українські Національні Новини

Політика