yes-maye-namir-pobuduvati-bunker-dlya-sekretnikh-peregovoriv-zmi

ЄС має намір побудувати бункер для секретних переговорів - ЗМІ

 • 158622 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Європейський союз має намір побудувати бункер в Брюсселі вартістю 8 млн євро, у якому будуть проходити секретні переговори. Про це повідомляє УНН з посиланням на EUobserver.

Деталі

Згідно з меморандумом ЄС з описом проекту, в бункері зможуть розміститися близько 100 осіб - до 34 лідерів і 34 протоколістів, а також технічний і обслуговуючий персонал.

Приміщення буде відключене від Інтернету, але оснащено внутрішньою технологією конференц-зв'язку з великим екраном та мікрофонами, підключеними до кабін для 30 перекладачів.

Як передбачається, бункер дозволить проводити секретні перемовини і забезпечить захист від російських та інших шпигунів. Зал засідань буде закрито сертифікованим НАТО ізолюючим каркасом, який захистить від електромагнітних і радіохвиль, які можна перехоплювати дистанційно.

Наголошується, що навіть прибиральники матимуть отримати допуск безпеки SECRET EU, щоб потрапити всередину. Учасники секретних переговорів повинні залишити свої смартфони та інші гаджети в звуконепроникних шафках за межами бункера.

Як зазначається, об'єкт планується побудувати до 2024 року в комплексі Ради ЄС в Брюсселі, де вже проводяться саміти. Точне місце ще не визначено.

EUobserver пише, що рішення про будівництво бункера було прийнято на тлі вторгнення росії в Україну і планів створити об'єднані збройні сили ЄС і НАТО. Також повідомляється, що нещодавно Бельгія вислала двох російських шпигунів, які спеціалізувалися на перехопленні сигналів. Але Китай і Ізраїль також були замішані в скандалах з прослуховуванням чиновників ЄС в останні роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден: завдяки роботі ЦРУ світ дізнався про плани путіна в Україні

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Джонсон може піти з політики - The Telegraph

     • 214599 переглядiв

    На газовому заводі в Оклахомі стався вибух

     • 170684 переглядiв

    ОК "Південь": ЗСУ ліквідували 58 окупантів

     • 112583 переглядiв

    На півночі Індії селевий потік забрав 16 життів

     • 197976 переглядiв

    "Динамо" у контрольному матчі перемогло "Люцерн"

     • 140752 переглядiв