yes-rozroblyaye-yevropeyskiy-plan-marshalla-dlya-ukrayini

ЄС розробляє європейський план Маршалла для України 

 • 790918 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. У вівторок Європейська Комісія представила новий багаторічний проєкт на мільярд євро для допомоги у відновленні України - перше велике економічне угрупування, яке окреслило кошторис багаторічного плану фінансування. Про це пише УНН з посиланням на Politico.

Деталі

За даними Світового банку, ООН та Європейської комісії, зараз на відбудову України потрібно не менше 411 мільярдів доларів — цифра, яка лише зростає в міру продовження війни. У виданні зазначають, що з поправкою на інфляцію план Маршалла — пакет позик і грантів, який забезпечує менше третини того, що потрібно Україні. Крім того, масштаб фінансування постійно збільшується.

Нещодавно Європейська комісія оприлюднила новий план допомоги: до 50 млрд євро фінансової підтримки для України. Крім того, Комісія також веде переговори з Європейським інвестиційним банком про надання бюджетних гарантій ЄС для фінансування ще 100 мільйонів євро кредитів Україні. Брюссель контролюватиме розподілення наданих коштів.

Згідно з пропозицією Комісії, оприлюдненою у вівторок, український уряд має підготувати "план України", в якому детально викладуть його бачення відбудови країни, яке відповідає стандартам ЄС. Гроші будуть виплачуватися щоквартально за умови виконання умов.

Інше питання полягає в тому, чи слід використовувати російські активи, зокрема заморожені резерви російського центрального банку в розмірі 300 мільярдів доларів, для фінансування реконструкції України. У виданні вважають, що це питання може стати наступним великим викликом для ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз пропонує виділити Україні до 50 млрд євро: що передбачатиме допомога

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС розробляє європейський план Маршалла для України 

     • 790918 переглядiв

    ЄІБ виділить 840 мільйонів євро на відновлення України

     • 663434 переглядiв