yes-vidreaguvav-na-rosiyski-provokatsiyi-navkolo-zaporizkoyi-aes-vimagaye-dostupu-magate

ЄС відреагував на російські провокації навколо Запорізької АЕС: вимагає доступу МАГАТЕ

 • 129436 переглядiв

КИЇВ. 6 серпня. УНН. Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель відреагував на російську військову діяльність навколо Запорізької АЕС, вимагає доступу МАГАТЕ, пише УНН.

Цитата

"ЄС засуджує військову діяльність росії навколо Запорізької АЕС. Це серйозне та безвідповідальне порушення правил ядерної безпеки та ще один приклад нехтування росією міжнародними нормами. МАГАТЕ має отримати доступ", - написав Боррель у Twitter.

Доповнення

Увечері 5 серпня російські терористи вдруге обстріляли Запорізьку атомну електростанцію із РСЗВ. Три «прильоти» зафіксовано прямо на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор.

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух повідомляв, що ворожий обстріл був здійснений по магістралі, що транспортує водень на ЗАЕС і що внаслідок пошкоджень ліній електропередач 4-й енергоблок станції відключено від енергосистеми та переведено до резерву.

Міністерство закордонних справ рішуче засуджує дії російських окупаційних військ на території захопленої ними Запорізької АЕС в Енергодарі.

Українські Національні Новини

Політика