yespl-vstanoviv-porushennya-svobodi-slova-u-spravi-pro-tsinu-dilyanki-v-mezhigiryi-dlya-yanukovicha

ЄСПЛ встановив порушення свободи слова у справі про ціну ділянки в Межигір’ї для Януковича

 • 14813 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Європейський суд з прав людини встановив порушення свободи слова у відмові Вишгородської районної державної адміністрації оприлюднювати ціну, за якою колишньому президенту України Віктору Януковичу продали ділянку в Межигір’ї. Про це УНН повідомляє з посиланням на заступника міністра культури та інформаційної політики Тараса Шевченка у Facebook та ЄСПЛ.

"Лещенко проти України. Європейський суд встановив порушення свободи слова через відмову держави (у 2011 році) надати інформацію про ціну продажу державою земельної ділянки Януковичу у Межигір‘ї. Стратегічна справа, яку вів Центр демократії та верховенства права 10 років", - написав Шевченко.

У 2011 році Вишгородська районна державна адміністрація у відповідь на журналістський запит відмовилася надавати угоду щодо купівлі-продажу ділянки на території у Межигір‘я та повідомляти за яку ціну її продали Януковичу.

Зазначимо, що на сайті Центру демократії та верховенства права повідомляється, що заява екснардепа, члена наглядової ради Укрзалізниці Сергій Лещенко до Євросуду ґрунтується на статті 10 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, яка гарантує право вільно одержувати і передавати інформацію.

Так, ЄСПЛ постановив, що було порушено статтю 10 Конвенції у заяві № 14220/13

Нагадаємо, ЄСПЛ виявив численні порушення прав людини у низці справ про події Революції Гідності.

Українські Національні Новини

Політика