yevrokomisiya-nadast-1-5-mln-yevro-na-pidtrimku-ukrayinskikh-zhertv-seksualnogo-ta-gendernogo-nasillya

Вторгнення рф: Єврокомісія виділить 1,5 млн євро на підтримку українських жертв сексуального насильства

 • 202784 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Європейська комісія анонсувала виділення 1,5 мільйона євро на підтримку українців, які внаслідок вторгнення рф стали жертвами сексуального та гендерного насилля. Про це повідомляє УНН, посилаючись на сайт Єврокомісії.

Деталі

ЄС підписав контракт з фондом ООН у сфері народонаселення про надання негайної гуманітарної допомоги жінкам і дівчатам в Україні, зокрема постраждалим від сексуального та гендерного насильства внаслідок вторгнення рф.

Цитата

"Зростання та достовірні звинувачення про зґвалтування та сексуальне насильство, використані під час російського вторгнення в Україну, надзвичайно тривожні. Ми також дуже стурбовані зростанням ризиків торгівлі людьми та сексуальної експлуатації. Такі жахливі злочини можуть мати руйнівні наслідки для фізичного та психічного здоров’я жертв. Ось чому ми працюємо над тим, щоб доступ до медичної допомоги для тих, хто тікає з України в ЄС, також охоплював психічне здоров’я, адаптоване до потреб жінок, які пережили травми та гендерне насильство. Нашим пріоритетом є надання допомоги жертвам і забезпечення того, щоб винуватці цих жахливих військових злочинів були притягнуті до відповідальності", - зазначила комісар з питань охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів Стелла Кіріакідес.

Додамо

Відомо, що через незаконне вторгнення росії близько 7,7 мільйона людей стали внутрішньо переміщеними особами в Україні та понад 6 мільйонів людей, які втекли з країни, переважна більшість із них жінки та діти.

Нагадаємо 

Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова заявила про жахливі злочини російських загарбників - в Ірпені окупанти на очах у 17-річної дівчини ґвалтували її маму та молодшу сестру, обидві померли.

Українські Національні Новини

Суспільство