yevroparlament-pidtrimuye-zakonoproekt-zelenskogo-pro-zvilnennya-suddiv-ksu

Європарламент підтримує законопроект Зеленського про звільнення суддів КСУ

 • 47505 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Європейський парламент виступив із заявою про наслідки рішення КСУ і заявив, що підтримує первісну реакцію Президента Зеленського, який ініціював законопроект щодо цього. Про це повідомляє УНН, посилаючись на EU Political Report.

"Ми з великою стурбованістю дізналися про постанову КСУ від 27 жовтня, який оголосив деякі положення Закону № 1700 про запобігання корупції та Кримінального кодексу України неконституційними. З огляду на те, що Закон № 1700 є одним з наріжних каменів української антикорупційної політики, ми надзвичайно стурбовані правовою порожнечею, створеною цією постановою. Тому ми закликаємо український уряд і законодавців діяти якомога швидше, щоб заповнити правову прогалину", - йдеться в заяві.

Також уряд закликають швидко відновити повністю працездатну, ефективну і всеосяжну інституційну архітектуру для боротьби з корупцією, в тому числі в судовій системі.

"У цьому контексті ми підкреслюємо, що повністю уповноважене Національне агентство з запобігання корупції відіграє вирішальну роль, і рішення Конституційного суду не повинно використовуватися як привід для послаблення або обмеження його діяльності", - йдеться в заяві.

Депутати відзначили, що вітають прагнення України поглибити свою співпрацю та інтеграцію з ЄС, але також нагадали, що допомога ЄС і будь-який поступ у співпраці з ЄС залежать від строгих умов.

"Щоб отримати вигоду з більш амбітного комплексу заходів, Україні необхідно продемонструвати незмінну прихильність реформ і дотримання принципів Союзу. Слід уникати будь-якого відкату, особливо в такій чутливій і важливій галузі, як боротьба з корупцією. Тому ми вітаємо первісну реакцію президента Зеленського, який ініціював законопроект щодо цього", - йдеться в повідомленні

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроект, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного суду.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Шкарлет анонсував зміни формули фінансування вишів

     • 16829 переглядiв

    Смертельна ДТП на Майдані Незалежності: водія затримали

     • 21226 переглядiв