yevroparlament-progolosuvav-za-vprovadzhennya-sanktsiy-proti-ugorschini

Європарламент проголосував за впровадження санкцій проти Угорщини

 • 12305 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Під час напруженого голосування у Європейському парламенті більшість євродепутатів підтримали пропозицію щодо введення санкцій проти Угорщини, передає УНН з посиланням на DW.

Члени Європарламенту у середу не підтримали уряд Угорщини, який звинувачується у підриванні демократії та недотриманні основних цінностей Європейського Союзу.

Євродепутати проголосували за активацію статті 7 проти уряду прем'єр-міністра Віктора Орбана, що може призвести до втрати Угорщиною своїх прав брати участь у голосуванні у ЄС.

За інформацією видання, голосування не принесе негайного покарання Угорщини, але це відкриває двері для введення санкцій.

Тепер пропозиція буде передана на розгляд керівникам 28 держав-членів ЄС для затвердження. Проте, потрібно одностайне голосування, щоб призупинити право Угорщини на голосування та розпочати введення санкціїй - це крок, який може бути заблокований Польщею, зазначає видання.

Стаття 7 Договору про ЄС передбачає, зокрема, обмеження прав країни-члена євроспільноти, у тому числі права голосу, у зв'язку з порушенням умов договору або недотримання цінностей.

Як повідомляв УНН, у травні минулого року у Європарламенті ухвалили резолюцію із закликом накласти санкції на Угорщину.

Напередодні прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європейський Союз своїми діями намагається "шантажувати" угорський уряд через антиміграційний курс останнього.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    "Народний міліціонер ЛНР" із Черкащини постане перед судом

     • 10501 переглядiв

    Захист подасть скаргу до ЄСПЛ щодо вироку Сущенка

     • 16174 переглядiв

    На Запоріжжі затримали банду рекетирів

     • 12440 переглядiв

    Уряд прискорить придбання житла для дітей-сиріт

     • 10409 переглядiв