yevrosoyuz-vkotre-zasudiv-zastosuvannya-smertnoyi-kari-u-bilorusi

Євросоюз вкотре засудив застосування смертної кари у Білорусі

 • 12628 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. У Європейському союзі вкотре засудили застосування смертної кари в Білорусі після того, як білоруський суд виніс два смертні вироки 10 січня 2020 року. Про це повідомляє УНН із посиланням на офіційний веб-сайт ЄС.

Так, 10 січня 2020 року Могилівський обласний суд у Білорусі виніс два смертні вироки для братів Іллі та Станіслава Костевих.

"Ці два смертні вироки послідували за ще трьома смертними вироками, винесеними у 2019 році. Три смертні вироки були виконані минулого року, і, загалом, чотири особи зараз перебувають у "камері смертників".

Згадуючи висновки Ради 2016 року, в яких засуджується застосування смертної кари в Білорусі, Європейський Союз підкреслює свої рішучі заперечення проти застосування смертної кари за будь-яких обставин", - йдеться у повідомленні.

У ЄС зазначають, що смертна кара порушує невід’ємне право на життя, закріплене Загальною декларацією прав людини, і є жорстоким, нелюдським і принизливим для неї покаранням.

"Введення мораторію на страти в Білорусі було б позитивним першим кроком до скасування смертної кари", - додають у повідомленні.

Нагадаємо, що у грудні Євросоюз засудив Білорусь за ще один випадок застосування смертної кари.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 106466 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 102711 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 100577 переглядiв

    Новини по темі

    У Росії в ДТП загинули троє українців

     • 21998 переглядiв

    Трамп збирається блокувати свідчення Болтона в Сенаті

     • 13098 переглядiв