youtube-pochav-markuvati-video-informresursiv-scho-finansuyutsya-derzhavoyu

YouTube почав маркувати відео інформресурсів, що фінансуються державою

 • 10752 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Інтернет-платформа Youtube початку маркувати відео інформаційних ресурсів, що фінансуються державою, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Мета нововведення - забезпечити користувача додатковою інформацією, щоб допомогти йому краще зрозуміти, хто є джерелом повідомлення, пояснив продакт-менеджер Yotube News Джефф Самеко 2 лютого.

Примітка про те, що той чи інший ресурс "повністю або частково фінансуються державою", знаходиться під відеороликом і містить посилання на відповідну статтю в Wikipedia. Позначка введена поки тільки на території США і, як повідомляють ЗМІ, була помічена, зокрема, у випадку з російськими телеканалами RT і "Росія 24", а також американської радіостанцією Radio Free Asia.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google і Twitter не знайшли втручання РФ у регіональні вибори США

Рішення про маркування прийнято на тлі дискусій про так званих фейковий новинах та інших маніпуляціях громадською думкою.

"Новини - це важлива і розвивається сфера для нас, і ми хочемо бути певними, що правильно з ними звертаємося", - зазначає Джефф Самеко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директор ЦРУ заявив про можливе втручання РФ у вибори в Конгрес 2018

За його словами, нововведення стало "маленьким кроком" в напрямку до великої мети, яку Youtube поставив перед собою в 2018 році, а саме - "надати нашим авторам, рекламодавцям і глядачам більше прозорості у всіх аспектах".

Українські Національні Новини

Новини Світу