z-parlamentu-gruziyi-vidklikali-zakonoproyekt-pro-inoagentiv-pislya-protestiv

З парламенту Грузії відкликали законопроєкт про "іноагентів" після протестів

 • 656545 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Правляча партія Грузії "Грузинська мрія" та рух "Сила народу" вирішили відкликати з парламенту країни законопроєкт про "іноагентів", ухвалений у першому читанні, після того, як демонстранти провели багатотисячні мітинги біля будівлі парламенту 7 та 8 березня. Про це інформує УНН, посилаючись на Эхо Кавказа.

Цитата

"Ми бачимо, що ухвалений законопроєкт викликав розбіжності у суспільстві. "Машина брехні" змогла подати законопроєкт у негативному світлі та ввести в оману певну частину населення. На законопроєкт був наклеєний хибний ярлик "російського закону", а його ухвалення в першому читанні було представлено в очах частини громадськості як відхід від європейського курсу...

Ми, як влада, відповідальна перед кожним членом суспільства, ухвалили рішення беззастережно, без застережень відкликати підтриманий нами законопроєкт", - ідеться у заяві "Грузинської мрії" та "Сили народу".

Деталі

У заяві також зазначається, що "радикальним силам" довелося залучити до мітингів частину молоді. Правляча партія та рух подякували правоохоронним органам за роботу, а також зауважили, що "необхідно витрачати енергію не так на протистояння, але в розвиток країни у правильному напрямі", а саме шляхом європейської інтеграції. 

Окрім цього, у "Мрії" та "Силі народу" повідомили, що на зустрічах із населенням розповідатимуть про важливість ініціативи.

"Після того, як спаде емоційне тло, ми краще пояснимо громадськості, для чого було ухвалено законопроєкт і чому важливо було забезпечити прозорість іноземного впливу в нашій країні. Для цього ми розпочнемо зустрічі з населенням і доведемо до широкого загалу всю правду про кожну деталь питання", - наголосили вони.

"Мрія" та "Сила народу" також написали, що Грузія "продовжить гідно рухатися у бік Європи, що є принциповим вибором грузинського суспільства".

Нагадаємо

Масові протести в Тбілісі почалися 7 березня після ухвалення парламентом у першому читанні закону про "іноземних агентів".

Лідери опозиції закликали своїх прихильників виходити на вулиці, на площі перед парламентом зібралося кілька тисяч людей. Під час акції сталися сутички протестувальників із поліцією. Застосували водомети.

У ніч на 9 березня спецназ розігнав акцію на у центрі грузинської столиці на проспекті Руставелі та повністю зайняв площу навпроти парламенту.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Нічна атака на Київ: показали наслідки

     • 2426262 переглядiв

    Харків після нічної атаки рф повністю знеструмлено

     • 1012791 переглядiв