z-pochatku-viyni-rf-proti-ukrayini-zaginulo-79-ditey

З початку війни РФ проти України загинуло 79 дітей

 • 75912 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. За 16 днів війни, яку розпочала Росія в Україні, вже загинуло 79 дітей та майже 100 поранено. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Офісу Генерального прокурора.

Цитата

“За 16 днів війни в Україні вже загинуло 79 дітей та майже 100 поранено. Найбільше постраждалих у Київській, Харківській, Донецькій, Сумській, Херсонській та Житомирській областях. Ця цифра не є остаточною через відсутність можливості огляду місць обстрілу, де збройні сили РФ ведуть активні бойові дії”, - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що наразі зруйновано більше 280 навчальних закладів - 9 з них знищено повністю. У Донецькій області пошкоджено 110 навчальних закладів, у Сумській - 28, в Києві - 17 та більше 10 закладів дитячих лікувальних установ.

"В середньому за час війни окупантом щоденно руйнується 17 навчальних закладів. Відтак 7 мільйонів дітей позбавлені можливості навчатися через активні бойові дії на території України та цілеспрямоване руйнування таких закладів", - зазначається в повідомленні.

Наголошується, що ювенальні прокурори продовжують фіксувати всі злочини, вчинені збройними силами РФ, проти дітей.

Доповнення

11 березня повідомлялося, що за даними Управління ООН з прав людини (УВКПЛ), від початку російського вторгнення 24 лютого в Україні було вбито щонайменше 549 мирних жителів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    З початку війни РФ проти України загинуло 79 дітей

     • 75912 переглядiв

    Окупанти повністю знищили аеропорт у Василькові - мер

     • 112380 переглядiв

    У Суми вирушили 79 автобусів для евакуації людей

     • 85906 переглядiв

    До Маріуполя виїхали евакуаційні автобуси

     • 177880 переглядiв