zaborhovanist-za-elektroenerhiiu-zrosla-na-4-mlrd-hrn-za-rik-ne-splachuiut-yurydychni-osoby-ukrhidroenerho

Заборгованість за електроенергію зросла на 4 млрд грн за рік, не сплачують юридичні особи - "Укргідроенерго"

 • 15771 переглядiв

Заборгованість за електроенергію в Україні за рік зросла на 4 млрд грн до 8 млрд грн через неплатежі юридичних осіб, а "Укргідроенерго" відключатиме неплатників наприкінці 2023 року, за винятком споживачів на лінії фронту.

У кінці 2023 року було прийнято рішення щодо відключення  споживачів за несплату за споживчий товар, оскільки заборгованість досягла 8 млрд грн. Про це повідомив виконавчий директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає УНН.

Якщо на кінець 2022 року це виходило, що заборгованість була 4 млрд, то нажаль на цей рік, ми вийшли у кінці року – 8 млрд заборгованості.

- повідомив керівник "Укргідроенерго".

За словами Сироти збільшені розрахунки зафіксовані, в першу чергу, серед юридичних осіб. "Укргідроенерго" несе навантаження через TSO (операторів систем передачі електроенергії).

Ми несемо навантаження, є TSO, якою ми повинні покрити різницю в тарифах для населення, яке не може сплачувати цей тариф. Якщо в минулому році ми сплатили 17 млрд, то вже у 2023 році ми сплатили 24 млрд. Тільки за перші 1,5 місяці – січень-лютий - ми вже сплатили 4 млрд, покриваючи це ТСО,  це велике навантаження.

 - розповів Ігор Сирота.

Як зазначає Ігор Сирота, збільшені розрахунки є в юридичних особах, а не серед населення, яке "сплачує більшу частину – 95, 93%".

А саме юридичні особи не сплачують. Тому у кінці минулого року було прийнято рішення щодо відключення споживачів за несплату за споживчий товар, - окрім тих, хто знаходиться на лінії фронту.

– повідомив виконавчий директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

Нагадаємо

ПрАТ "Укргідроенерго" отримало 200 млн євро фінансової підтримки від ЄБРР та уряду Італії на відновлення гідроелектростанцій.

Російські війська атакували прифронтову теплоелектростанцію, поранивши шістьох робітників і пошкодивши обладнання.

Дефіциту електрики немає, тривають роботи на відключеній через обстріл лінії, що живить ЗАЕС - Міненерго

Популярні

Новини по темі

Бундестаг відхилив постачання ракет Taurus в Україну

 • 27938 переглядiв

Екстрадиція Рабіновича наразі неможлива - ДБР

 • 24674 переглядiв

Лиховій про ситуацію біля Вугледара: контрольована

 • 250229 переглядiв