zabudovniki-porushuyut-genplani-ta-shantazhuyut-mistsevu-vladu-miroshnichenko

Забудовники порушують генплани та шантажують місцеву владу - Мірошниченко

 • 16780 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. У великих містах забудовники незаконно забудовують земельні ділянки всупереч генеральному плану, а потім узаконюють будівлі, шантажуючи місто невдоволеними інвесторами, розповів УНН член комісії із питань екологічної політики Київміськради Ігор Мірошниченко.

"В Одесі, наприклад, забудовують прибережну зону, де були колишні табори, які забудовники хочуть дуже швидко забудувати тим, що принесе їм максимальну вигоду. Ось днями було засідання суду у Києві апеляційного, в якому перемогла ОТГ Одеси. Воно стосувалося будівництва, компанія хотіла забудувати висотками прямо берег моря, а це порушення водного кодексу. Крім того, є генеральний план. Я впевнений, що в Одесі у генеральному плані не передбачено на березі моря будівництво", - розповів він.

Єдиним дієвим механізмом у цій боротьбі Ігор Мірошниченко вважає активістів, які можуть відстоювати права одеситів протестами та судовими позовами проти забудовників-порушників, як це, наприклад, зробила громадська організація "Спільна мета", заблокувавши у судовому порядку будівництво скандального ЖК "Граф у моря" литовського забудовника на узбережжі.

"Активісти й мешканці – це єдина сила на сьогодні, яка може фізично протистояти незаконному будівництву. Забудовники розуміють, що документів у них немає, якщо активісти перешкоджають їхній діяльності та зупиняють їх, активісти мають право. І жоден забудовник не виграв суду проти активістів, які аргументовано їх зупиняли, тому забудовники зацікавлені: побити активістів, дискредитувати, підкупити, зробити все, що завгодно, щоб зайти і почати будувати, прикрившись потім інвесторами, які вже вклали кошти та будуть чекати свої права на власність, навіть якщо цей будинок незаконний", - зазначив Ігор Мірошниченко.

Раніше УНН писав, що резонансне зведення житлового комплексу "Граф у моря" на узбережжі Одеси, стосовно незаконності будівництва якого активісти особисто звертались до Президента України Володимира Зеленського, заблоковано принаймні на пів року у судовому порядку — на час проведення експертизи.

Українські Національні Новини

Політика