zakhidni-firmi-prodovzhuyut-platiti-milyardni-podatki-v-rf-doslidzhennya

Західні фірми продовжують сплачувати мільярдні податки в рф - дослідження

 • 572430 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. 1146 іноземних компаній продовжують працювати на російському ринку, попри війну росії проти України повідомляє DW, пише УНН.

Деталі

В 2022 році загальний оборот цих підприємств на російський ринок склав 213,9 млрд доларів, з цієї суми в російський держбюджет було сплачено 3,5 млрд доларів податків. Такі дані наводить видання з посиланнямм на дослідження Київської школи економіки (KSE) та НПО B4Ukraine.

Зазначається, що до війни в росії працювало 1387 іноземних компаній. Через російську агресію в Україні цей ринок покинули лише 241 західна фірма. Компанії, які все ще працюють в рф, не порушують санкції, але фінансують війну. Поміж західних компаній, які не стали там згортати бізнес - Philip Morris, Pepsi, Danone, Metro, Mars, Procter & Gamble.

Автори українського дослідження нагадують, що, окрім податку на прибуток, західні компанії, які мають дочірні підприємства в рф, сплачують податки із зарплати співробітникам, ПДВ та внески до страхових компаній. 

Додамо

Найбільше податків у росії серед іноземних компаній за підсумками 2022 року сплатили американські фірми: 712 млн. доларів. На третьому місці після Німеччини – фірми зі Швейцарії. Далі Японія, Велика Британія, Китай та Франція.
Найбільший приріст продажів був зафіксований у таких галузях, як алкоголь та тютюн, споживчі товари, автотранспорт, продукти харчування та фармацевтика.

Найбільше заробили на російському ринку у 2022 році фірми Japan Tobacco International, китайські автоконцерни Chery Automotive та Haier, австрійський банк Raiffeisenbank International та американський концерн Philip Morris.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна внесла Unilever до переліку міжнародних спонсорів війни

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    російський МіГ-31 впав на камчатці - росЗМІ

     • 579997 переглядiв

    Кордон на півночі посилили через ситуацію із ЗАЕС - Наєв

     • 509202 переглядiв