zakhisnikiv-mariupolya-dostavili-do-sizo-rostova-ta-taganroga-roszmi

Захисників Маріуполя доставили до СІЗО Ростова та Таганрога – росЗМІ

 • 288630 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. За інформацією російських ЗМІ, українських військових із полку "Азов" помістили у СІЗО міста Ростов-на-Дону, пише УНН.

Деталі

Так, про переміщення українських військових повідомляє видання «Дон24», посилаючись на так званого «журналіста» пропагандистського RT Валентина Горшеніна, який, за його власними словами, супроводжував українських військових разом із конвоєм.

Ростовське видання 161.ru з посиланням на джерело в силових структурах розповідає, що 89 українських захисників "Азовсталі" доставили до Таганрогу.

Офіційної інформації про місцезнаходження українських військових від мо рф на даний момент немає.

Нагадаємо

16 травня Президент України Володимир Зеленський повідомив, що операцію з порятунку захисників Маріуполя розпочато, що вимагає делікатності та часу.

16 травня з "Азовсталі" в Маріуполі евакуювали 52 тяжко поранених українських військових, гуманітарна операція триває, повідомила напередодні віце-прем'єр-міністр — міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Як і те, що після стабілізації їхнього стану їх обміняють на російських військовополонених.

18 травня російське міноборони повідомило про 959 українських військовослужбовців із заводу "Азовсталь" у Маріуполі, які, за їхньою термінологією, "здалися в полон" - Україна заявляє, що її військових евакуювали для подальшого обміну.

При цьому ватажок бойовиків так званої "Донецької народної республіки" Денис Пушилін заявив, що командування українських військових на заводі "Азовсталь" у Маріуполі поки що не склало зброї.

Українські Національні Новини

Суспільство