zakhist-viyskovopolonenikh-moryakiv-dobivatimetsya-vidkritogo-sudu-advokat

Захист військовополонених моряків домагатиметься відкритого суду – адвокат

 • 8680 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Команда захисту військовополонених українських моряків, захоплених Росією в районі Керченської протоки, буде домагатися проведення відкритих і прозорих судових засідань. Про це повідомив координатор групи адвокатів українських військовополонених моряків Микола Полозов на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"Слідче управління ФСБ Росії клопотатиме перед судом про проведення судових засідань щодо продовження строків тримання під вартою відносно військовополонених українських моряків в закритому режимі 15.01. Позиція команди захисту військовополонених українських моряків - відкриті і прозорі судові засідання, які відповідають принципам гласності при здійсненні судочинства", - написав адвокат.

За його словами, захист так само буде домагатися обов'язкового допуску на засідання ЗМІ, представників посольств іноземних держав, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денисової, а також родичів військовополонених моряків.

"Всі наші адвокати будуть заявляти відповідні клопотання. Якщо російській владі нема чого боятися і приховувати в справі військовополонених українських моряків, то навіщо слідство просить суд провести засідання в закритому режимі?" - підкреслив правозахисник.

Як раніше повідомляв УНН, сьогодні стало відомо, що ФСБ Росії вимагає від московського суду закрити засідання у справі з полоненими українськими моряками і не розголошувати його результати без узгодження зі слідством.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполь в Азовському морі.

24 українських моряка заарештували в Криму на два місяці, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика